NIAGGZ

ICT-managers van GGZ-instellingen kunnen in een informele setting met collega’s discussiëren over relevante thema’s binnen het vakgebied (zowel de ‘zachte’ informatiekant als de ‘harde’ technische kant).


Netwerk I&A in de GGZ. Het NIAGGZ voorziet in een behoefte om te netwerken met collega ICT-managers en informatiemanagers. NIAGGZ is het initiatief van Altrecht, Arkin en GGz Breburg.

NIAGGZ

M&I/Partners organiseert twee keer per jaar een NIAGGZ-bijeenkomst. ICT-managers van GGZ-instellingen kunnen in een informele setting met collega’s discussiëren over relevante thema’s binnen het vakgebied (zowel de ‘zachte’ informatiekant als de ‘harde’ technische kant). Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, uit de concurrentiesfeer komen, klankborden, elkaar helpen bij problemen en samenwerken staan centraal.

De I&A-bijeenkomsten

a. Twee keer per jaar is er een bijeenkomst, op de tweede woensdag in maart en de tweede woensdag in oktober. De bijeenkomsten worden gehouden bij M&I/Partners in Zeist, of een vergaderaccommodatie in het midden van het land. Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan bod als: regionale samenwerking & ketenintegratie, zorgtechnologieën, EPD’s en organisatie vraagstukken binnen ICT zoals werkplekbeheer. Naast deze onderwerpen wordt ook stil gestaan bij de primaire taak van de GGZ-instellingen, het verlenen van zorg aan de patiënten. Binnen het programma is voldoende ruimte om te discussiëren en te netwerken met collega’s.

NIAGGZ-lidmaatschap

Het lidmaatschap is bedoeld voor hoofden ICT/Automatisering, CIO's, informatiemanagers of vergelijkbare functies binnen de GGZ. Interimmers of ZZP-ers worden niet toegelaten. Deelname is alleen mogelijk voor de grote geïntegreerde GGZ-instellingen in Nederland. Per instelling kunnen maximaal twee personen deelnemen aan NIAGGZ.

a. De kosten voor lidmaatschap aan het netwerk zijn voor het eerste lid 175 euro per jaar en voor het tweede lid 120 euro per jaar. De contributie besteden wij aan externe sprekers, een publicatie of een uitje.

Bent u geïnteresseerd in deelname? 

Meld u dan aan voor het NIAGGZ-netwerk



De volgende GGZ-instellingen en personen nemen deel aan het NIAGGZ: Altrecht Eric Heij Dimence Groep René Rust en Martijn Bakkers GGZ Breburg Christian van den Heijkant GGZ Centraal Aleid Kerkmeer en Huig Jan Bunk GGZ Drenthe …

Lees verder

Meld u aan bij NIAGGZ en werk samen met collega IT-managers en informatiemanagers in de GGZ.

Lees verder

Wilt u weten waarin uw GGZ-instelling goed presteert en waar nog verbetering mogelijk is?

Bent u benieuwd of u veel of juist weinig uitgeeft aan ICT in vergelijking met andere GGZ-instellingen? Wilt u uw bedrijfsvoering onderbouwd verbeteren?

Doe mee met de ICT Benchmark GGZ

Kennis is er om te delen!

De EPD-markt in de GGZ is in 2023 redelijk stabiel gebleven. Nadat vorig jaar diverse GGZ-organisaties van EPD-leverancier zijn gewisseld, was 2023 wat dat betreft een rustig jaar. Avinty en Nedap zijn nog steeds de grootste partijen. Avinty heeft met één zorgorganisatie in de top 50 meer dan Nedap, de marktleiderspositie op Nedap herovert. Binnen deze top-50 wordt ook dit jaar voornamelijk gekozen voor een all-in-one oplossing. Dit blijkt uit het onderzoek van M&I/Partners naar het ZIS/EPD-landschap onder de 50 grootste GGZ-organisaties.

Lees verder

In 2014 schreven wij dat de ZIS/EPD-markt in de GGZ op slot zat. Daar lijkt nu, ruim zes jaar later, eindelijk verandering in te komen. De leveranciers Nedap en Adapcare winnen terrein. Dit gaat vooral ten koste van het marktaandeel van PinkRoccade. Welke beweging is er momenteel gaande in de ZIS/EPD-markt binnen de GGZ?

Lees verder