Digitaal leiderschap

Digitaal leiderschap


Organisaties worden meer en meer digitaal. Dat stelt andere eisen aan bestuurders, managers, medewerkers en de ICT-afdeling. Wij helpen u met die nieuwe manier van leiderschap.

Digitaal leiderschap

Voor een succesvolle digitale transformatie moeten oude structuren en systemen losgelaten worden. De mensen vormen de basis voor een succesvolle cultuurverandering en digitale transformatie. Zij moeten de nieuwe systemen, technologieën en ICT immers gebruiken. Niet iedereen durft die stap te zetten. Digitaal leiderschap is nodig en een van dé succesfactoren voor een volledige digitale transformatie. Digitalisering binnen overheid en zorg stellen namelijk andere eisen aan bestuur, managers, medewerkers en de ICT-afdeling. Een digitale leider heeft ook grip op en inzicht in de ICT-kosten. Een andere belangrijke component binnen digitaal leiderschap is de digitale of ICT-architectuur: hoe kom je tot een samenhangend geheel van informatievoorziening binnen uw eigen organisatie? In de rol adviseur, sparringpartner, projectleider of coach helpen wij u met die nieuwe manier van digitaal leiderschap. 

Het verschil maken

Het huidige tijdperk van digitale businessinnovatie betekent een uitgelezen kans voor een CIO of ICT-manager om het verschil voor de organisatie te maken. Als CIO staat u klaar om flink uit te pakken met digitalisering, maar uw bestuur en management zijn lastig te overtuigen en blijven op de kosten hameren. Met persoonlijke coaching ondersteunen wij u om effectiever met uw bestuur te communiceren en het verschil voor de organisatie te maken.

Nieuwe vaardigheden

Het invullen van de CIO-rol vraagt nieuwe vaardigheden. De nadruk ligt niet meer op het management van automatisering en informatisering, maar op leiderschap, innovatie en een natuurlijke samenwerking met het businessmanagement. Werken in een digitale organisatie betekent ook dat u meer kennis moeten hebben van de kansen en mogelijkheden van ICT.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij zijn gesprekspartner en coach voor het bestuur en management om besluitvorming op het gebied van informatievoorziening en ICT te verbeteren. Daarnaast bieden wij korte of langere management development programma’s op maat in alle lagen van uw organisatie voor grip op uw ICT.

Wilt u vrijblijvend van gedachten wisselen over digitaal leiderschap binnen uw organisatie en hoe u die kunt versterken? Neem contact op met Jan!
Maak kennis met

Op welke wijze maakt u het verschil?We leven in een tijd van ingrijpende maatschappelijke, economische en technologische veranderingen.
Op welke wijze maakt de CIO het verschil bij de digitale toekomst van organisaties?

De antwoorden vindt u in het boek: CIO 3.0ofontdek meer

Relevante case

De Jeugd- & Gezinsbeschermers interim-hoofd ICT

De Jeugd- & Gezinsbeschermers interim-hoofd ICT

De Jeugd- & Gezinsbeschermers bevond zich in een turbulente periode. Eind 2014 stond de transitie van de verantwoordelijkheid van jeugdzorg naar gemeenten en de invoering van een nieuw registratiesysteem op de agenda. Tijdens deze transitie moet de ICT-ondersteuning geborgd zijn. Richard Sitters ging als interim-hoofd ICT aan de slag met de ICT-strategie.

Lees verder

Meer relevante kennis opdoen

Dit zijn de grootste misverstanden over de CIO
14-04-2021

Dit zijn de grootste misverstanden over de CIO

Lees meer
Coronacrisis: de CIO in ziekenhuizen
04-06-2020

Coronacrisis: de CIO in ziekenhuizen

Lees meer