Inrichten ICT-organisatie

Inrichten ICT-organisatie


Om als zorg- of overheidsorganisatie succesvol met digitale dienstverlening te zijn, moet de ICT-organisatie zichzelf eerst transformeren om dienstverlenend, vlug, wendbaar te worden. Dit vraagt nieuwe capabilities en high skilled medewerkers.

Eisen ICT-functie

Dit heeft ook gevolgen voor het aansturen en functioneren van de traditionele ICT-functie en de eisen aan ICT-professionals. Een continue houding van aanpassing en leergierigheid vervangt statisch ‘control’-denken: sneller leveren, flexibel gedrag en strategische samenwerking met de business vormgeven. Best practice wordt vervangen door best idea en de dingen juist doen door de juiste dingen doen.

Verandering ICT-organisatie

Dit vraagt een flinke verandering van de traditionele ICT-functie/organisatie, maar ook een verandering in de samenwerking met de business en het business-ecosysteem. Digitale innovatie vraagt om de juiste mensen en kennis, juiste technologie en ook de juiste bedrijfscultuur. Hoe kan effectief een start worden gemaakt met deze noodzakelijke veranderingen bij de meer traditioneel georiënteerde ICT-functie en ICT-organisatie? 

Passende ICT-dienstverlening

M&I/Partners adviseert u over passende IT-dienstverlening en bij de transitie van operationeel beheer naar regievoering. Wij helpen u bij het inzichtelijk krijgen van noodzakelijke functies en de bijbehorende formatie. Wij schetsen het best passende organisatiemodel en hoe de transitie en implementatie vervolgens plaats kan vinden. Wij ondersteunen u daarnaast met het inrichten van een bij de ambities van de organisatie passende besturing van IT en portfoliomanagement.
Maak kennis met

Meer relevante kennis opdoen

Dit zijn de grootste misverstanden over de CIO
14-04-2021

Dit zijn de grootste misverstanden over de CIO

Lees meer
Coronacrisis: de CIO in ziekenhuizen
04-06-2020

Coronacrisis: de CIO in ziekenhuizen

Lees meer