ICT-architectuur review

ICT-architectuur review


Architectuur is een belangrijk instrument bij het veranderen van organisaties en digitale transformatie. Omdat met het daadwerkelijk doorvoeren van een verandering of ICT-project veel geld is gemoeid, ligt het voor de hand het geschetste beeld onafhankelijk te toetsen. Gaat de architectuuroplossing tegemoet komen aan de doelen en concrete eisen? Is de oplossingsrichting realistisch en haalbaar? Zijn er alternatieven denkbaar? Waar liggen de belangrijkste risico's? Moeten we dit eigenlijk sowieso wel willen?

Beoordeling applicatielandschap

Onze onafhankelijke beoordeling van uw applicatiearchitectuur geeft u inzicht in uw volledige applicatielandschap. Hierdoor kunt u weloverwogen beslissingen nemen om uw digitale strategie te verwerkelijken en uw applicatielandschap naar een hoger niveau te brengen. Ook als een verandering of ICT-project al ingezet is, is het nuttig om een architectuurreview of assesment uit te voeren. Bijvoorbeeld om te kijken of de ontwikkelende ICT-architectuur nog in voldoende mate tegemoet komt aan de oorspronkelijke doelstellingen. Een architectuurreview levert nuttige bevindingen en conclusies (zoals kansen en risico's) én een concreet advies over het eventueel bijstellen van de ingezette verandering. 

Bent u benieuwd of uw architectuur nog voldoet en past bij uw huidige koers? Neem contact op met Gert en verken de mogelijkheden.
Maak kennis met

Meer achtergrond over onze architectuurstijl?Relevante case

Havenbedrijf Amsterdam inrichting informatiearchitectuur

Havenbedrijf Amsterdam inrichting informatiearchitectuur

Havenbedrijf Amsterdam vroeg M&I/Partners inzicht te geven in het applicatielandschap, de informatiestromen en onderliggende infrastructuur. Eric Rijnboutt heeft een start gemaakt met de opbouw van de informatiearchitectuur. Met als resultaat een set 'praatplaten' die de organisatie inzicht geeft in de huidige informatievoorziening.

Lees verder

Meer relevante kennis opdoen

Zijn informatiearchitecten goede bankovervallers?
24-11-2020

Zijn informatiearchitecten goede bankovervallers?

Lees meer
Angst voor architectuur
18-06-2018

Angst voor architectuur

Lees meer