Landkaart informatievoorziening

Landkaart informatievoorziening


Heeft u uw bestaande informatiehuishouding goed in beeld? Heeft u overzicht van de gegevens en applicaties waar het écht om gaat? Hoe die applicaties samenhangen? Wie er gebruik van maken? En wat de koppelvlakken zijn naar andere organisaties?

Informatievoorziening in kaart

De antwoorden op deze vragen zijn in veel organisaties niet of slechts ten dele beschikbaar. Vaak zijn er wel applicatielijsten beschikbaar, maar daarmee heeft u nog geen overzicht. Een landkaart als realistische en toegankelijke weergave van de dagelijkse praktijk helpt u uw weg te vinden in uw informatiehuishouding.

Met deze kaart in de hand kunt u de organisatie laten zien waar u staat en samen een route naar de toekomst uitstippelen. Een passende ICT-strategie, een realistisch informatieplan, een bestuurbaar project- en applicatieportfolio, een haalbare manier van samenwerken: zonder voldoende begrip van de uitgangssituatie wordt beslissen over deze onderwerpen al snel gokken.

Overzicht applicatielandschap

M&I/Partners helpt u overzicht te krijgen van uw bestaande applicatielandschap. Met medewerkers uit de verschillende geledingen van uw organisatie brengen wij in visueel kaart welke applicaties het primaire proces ondersteunen, hoe die applicaties worden gebruikt en wat de interne en externe afhankelijkheden zijn.
Maak kennis met

Matthijs Maat

Senior adviseur
matthijs.maat@mxi.nl
06 12 67 47 82
Lees mijn publicaties
Meer achtergrond over onze architectuurstijl?Relevante case

Bernhoven van functioneel beheer naar strategisch advies

Bernhoven van functioneel beheer naar strategisch advies

Ziekenhuis Bernhoven is bezig met een ingrijpende aanpassing van de manier waarop zorg wordt geleverd. De informatievoorziening speelt daarbij een belangrijke rol. Twee adviseurs van M&I/Partners begeleiden het ziekenhuis in deze transitie.

Lees meer

Relevante kennis

Terug naar de kern van architectuur
13-06-2017

Terug naar de kern van architectuur

Lees meer
Het probleem met Togaf 9.1
06-04-2017

Het probleem met Togaf 9.1

Lees meer
M&I/Partners gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website, geeft u akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Sluit deze melding