ICT-sourcing

ICT-sourcing


Wij begeleiden en adviseren u bij het bepalen van de juiste sourcingstrategie, het begeleiden van selectietrajecten, het uitvoeren van het contractmanagement of succesvolle ICT-regie. Waar ICT vroeger een handig hulpmiddel was, is het nu voor bijna alle organisaties van strategisch belang. Het goed en veilig laten functioneren van ICT wordt echter steeds complexer. Er komen steeds nieuwe behoeften vanuit de eigen organisatie. Dit leidt vaak tot vragen als...

  • Iedereen heeft het over ‘cloud’, wat is dat en moet ik daar wat mee?
  • Is het zinvol om nu delen van mijn ICT te outsourcen, of kan ik beter nog even wachten?
  • Moet ik outsourcen naar een commerciële ICT-dienstverlener, of kan ik beter samenwerking zoeken bijvoorbeeld in de vorm van een shared service center?
  • Wat betekent outsourcing voor mijn ICT-kosten en mijn organisatie, en hoe selecteer en contracteer ik een passende ICT-dienstverlener?
  • Moet ik overwegen om over te stappen van Microsoft Office naar bijvoorbeeld Google G suite, en wat betekent dat?

Hoe wij u kunnen helpen?

Wij begeleiden en adviseren u en uw organisatie met pragmatische totaal- en maatwerkoplossingen. Of het nu gaat om het bepalen van de juiste sourcingstrategie, het begeleiden van uw selectietrajecten, het uitvoeren van het contractmanagement of succesvolle ICT-regie. De belangrijkste succesfactor is dat wij een nauwe samenwerking met u aangaan. Samen komen we tot een passende oplossing. Wij maken het verschil door kennis van uw sector te combineren met expertise op het gebied van infrastructuur, beheer, kosten, aanbestedingsprocedures en kennis van de markt van ICT-dienstverleners.

Sourcingstrategie

Een passende sourcingstrategie is vaak het vertrekpunt van een succesvolle inzet van ICT in uw organisatie. Wij bieden ondersteuning bij het vaststellen of herijken van de ICT-sourcingstrategie. Betere ICT-dienstverlening, meer (kosten)flexibiliteit, focus op kernactiviteiten en ontzorgen kunnen redenen zijn om (delen van) de ICT-dienstverlening uit te besteden. Door onze ervaring en focus op de zorg en overheid zijn wij goed op de hoogte van de relevante ontwikkelingen in deze markten en van uw bedrijfsprocessen.

M&I/Partners adviseert en begeleidt zorg- en overheidsinstellingen bij het bepalen van de juiste cloud- en of sourcingstrategie in de digitale wereld. Bekijk het stappenplan voor het opstellen van een cloud- en sourcingstrategie.

Bij het opstellen van de sourcingstrategie is de basisvraag hoe de ICT het beste georganiseerd kan worden? Kunnen we het beste alles zelf blijven doen? Moeten we bepaalde delen outsourcen? Zo ja welke delen dan en aan wat voor soort marktpartij? Moeten we samenwerken met gelijksoortige organisaties of wellicht aansluiten bij een Shared Sevice Centrum? En wat vereist dit alles van mijn eigen organisatie?

Uiteraard zijn ook de financiële consequenties van een keuze van belang. Met onze jarenlange ervaring zijn wij in staat een realistische business case op te stellen. Deze financiële kennis is opgebouwd door eerdere uitgevoerde selectietrajecten en uit de resultaten van de jaarlijkse ICT Benchmarks die wij in diverse sectoren uitvoeren.

Selectietraject

De juiste ICT-dienstverlener kiezen is een kunst op zich. Wij ondersteunen en adviseren bij de ICT-inhoudelijke zaken en de juridische kant. Ook kunnen we de uitvoering van het selectietraject grotendeels uit handen nemen. Als resultaat beschikt u over een getekende overeenkomst met een professionele ICT-dienstverlener, waarin alle voor u relevante zaken zijn vastgelegd.

Projectleiding transitie

Na het kiezen van de ICT-dienstverlener vindt er een transitie plaats van de huidige situatie naar de situatie waar de geselecteerde ICT-dienstverlener haar diensten verleent. Tijdens een transitie kunnen wij ondersteunen door de projectleiding op ons te nemen en single point of contact te zijn voor de geselecteerde ICT-dienstverlener. Zo kunt u zich tijdens de transitie blijven focussen op de dagelijkse gang van zaken.

Regieorganisatie

Nadat bepaalde ICT-zaken geoutsourcet zijn bent u niet klaar. Het blijft nodig om de (continu veranderende) ICT-behoefte van uw organisatie af te blijven stemmen met de gecontracteerde en geleverde ICT-dienstverlening, om u ervan te verzekeren dat deze bij elkaar aansluiten. M&I/Partners ondersteunt u om te zorgen dat de juiste regieorganisatie en -processen worden ingericht. 

Second opinion

Soms hapert de informatievoorziening van uw organisatie omdat informatiesystemen niet naar behoren functioneren. Gebruikers ontevreden zijn. Of een leverancier niet voldoet aan de verwachtingen. Herkenbaar? Wij brengen de problematiek in kaart, adviseren u over mogelijke oplossingen en helpen u met het voorkomen van problemen in de toekomst.

Meer weten?

Benieuwd wat M&I/Partners voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Bas aan de Wiel.
Maak kennis met

De juiste sourcing strategie kiezen én realiseren?Relevante case

Saffier de Residentiegroep moderniseert ICT

Saffier de Residentiegroep moderniseert ICT

De basis ICT-infrastructuur van Saffier de Residentiegroep bevatte diverse knelpunten en was aan een moderniseringsslag toe. Saffier schakelde de hulp in van M&I/Partners. M&I/Partners heeft Saffier de Residentiegroep ondersteund bij het opstellen van een ICT-roadmap, de sourcingstrategie en de selectie en implementatie van een nieuwe ICT-dienstverlener.

Lees verder

Meer relevante kennis opdoen

ICT-outsourcing zet door
01-03-2021

ICT-outsourcing zet door

Lees meer
Programma van Eisen en Service Levels
05-10-2020

Programma van Eisen en Service Levels

Lees meer