Zorginnovatiedag - Digitale nabijheid in de care (wordt verschoven)

Zorginnovatiedag - Digitale nabijheid in de care (wordt verschoven)


23 sep

De zorginnovatiedag wordt verschoven

Wij moeten u helaas informeren dat de Zorginnovatiedag aanstaande woensdag 23 september niet door gaat. We hadden een ruime marge qua deelnemersaantallen waardoor ons event kon plaatsvinden. Nu de nieuwe maatregelen bekend zijn en ons event in de veiligheidsregio Utrecht plaatsvindt, is deze marge verdwenen. Een belangrijk doel van onze Zorginnovatiedag is de ontmoeting die voor ons allemaal veilig en comfortabel moet voelen. Veiligheid is voor ons en voor onze sector het meest belangrijke uitgangspunt op dit moment. Dat heeft ons doen besluiten de volledige Zorginnovatiedag uit te stellen naar een moment waarop het beter past. Ook het digitale deel gaat aanstaande woensdag niet door. We houden u op de hoogte van onze plannen.

Digitale nabijheid

Wij hebben in onze omgeving de afgelopen perdiode op digitaal gebied zoveel moois zien gebeuren. Digitale nabijheid is dan ook het thema waar we graag met jullie over in gesprek gaan en elkaar in willen inspireren. Hoe hebben jullie deze periode beleefd? En wat bleek uiteindelijk lastiger of makkelijker dan gedacht? Welke digitale innovaties blijven na de coronacrisis of waren al gestart en bleken een succes te zijn? Wij delen samen met enkele zorgprofessionals onze ervaringen. En reflecteren met jullie hoe we deze digitale versnelling gaan vasthouden en versnellen.

Maak uw keuze: ochtend of middag

Dit jaar organiseren wij onze zorginnovatiedag voor de vijfde keer. Een lustrum dat we samen willen vieren. Om een veilig event te organiseren waarin we rekening houden met anderhalve meter hebben wij besloten de zorginnovatiedag dit jaar twee keer te organiseren. Er komt een ochtendslot (van 09.15 - 12.45 uur) en een middagslot (van 13.15 - 16.30 uur). Sabine de Rooij neemt u in de ochtend mee in de wereld van persoonlijke ondersteuning op afstand via DigiContact van Stichting Philadelphia Zorg. In de middag neemt Angelien Sieben van het Radboudumc u mee in de effecten van digitale technologie op de communicatie tussen zorgmedewerker en cliënt. Na een korte pauze gaan we in een paneldiscussie het gesprek aan met diverse zorginstellingen en het publiek. We sluiten beide sessies af met de gebruikelijke leveranciersmarkt: dit jaar digitaal nabij. 

Programma in de ochtend

 • 09:15 - 09.30 uur Inloop en ontvangst
 • 09:30 - 10.00 uur Opening en welkom door M&I/Partners
 • 10:00 - 10.45 uur DigiContact: persoonlijke ondersteuning op afstand
  Sabine van Rooij begeleider DigiContact van Stichting Philadelphia Zorg
 • 11:00 - 11.45 uur Interactieve paneldiscussie met:
  Wencke Eijkelkamp, manager innovatie Carinova, Wil Fred Mutsaerts, cliëntenraad SWZ en mantelzorger/familie en een vertegenwoordiger van Digicontact
 • 11:45 - 12.45 uur Digitale leveranciersmarkt
  Loop rond op de digitale leveranciersmarkt en ga beeldbellend in gesprek met de leveranciers. Tot op heden hebben we de bevestiging van Adapcare, Avinty/VIR, Care Connections, ChipSoft, Ecare, Fierit (Unit 4 en De Heer Software), Gerimedica, Ivido, Jouw Omgeving, Lable Care, Medicore, Nedap, Person Centered Software, PinkRoccade en SDB.

Programma in de middag

 • 13:15 - 13.30 uur Inloop en ontvangst
 • 13:30 - 14.00 uur Opening en welkom door M&I/Partners
 • 14:00 - 14.45 uur Effecten van digitale technologie op de communicatie tussen zorgmedewerker en cliënt
  Angelien Sieben, Verpleegkundig directeur kwaliteit & veiligheid en ambassadeur transmurale zorg, Radboudumc
 • 15:00 - 15.45 uur Interactieve paneldiscussie met:
  Wencke Eijkelkamp, manager innovatie Carinova, Wil Fred Mutsaerts, cliëntenraad SWZ en mantelzorger/familie en Angelien Sieben, verpleegkundig directeur kwaliteit & veiligheid en ambassadeur transmurale zorg bij het Radboudumc
 • 15:45 - 16.45 uur Digitale leveranciersmarkt
  Loop rond op de digitale leveranciersmarkt en ga beeldbellend in gesprek met de leveranciers. Tot op heden hebben we de bevestiging van Adapcare, Avinty/VIR, Care Connections, ChipSoft, Ecare, Fierit (Unit 4 en De Heer Software), Gerimedica, Ivido, Jouw Omgeving, Lable Care, Medicore, Nedap, Person Centered Software, PinkRoccade en SDB.

Voor wie?

De bijeenkomst is uitsluitend bestemd voor onze relaties in de ouderenzorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg, verslavingszorg en de revalidatiesector. Te weten leden Raad van Bestuur, directeuren, zorgprofessionals, zorgmanagers, zorgteamleiders, beleidsadviseurs, innovatiemanagers, ICT- en I&A-managers.