Onderzoek telecom en sourcing bij ziekenhuizen

Onderzoek telecom en sourcing bij ziekenhuizen


26 juni 2013

M&I/Partners voert regelmatig onderzoek uit naar de stand van zaken binnen de zorgsector. Zo bleek uit een recent onderzoek naar telecomvoorzieningen bij ziekenhuizen, dat ziekenhuizen gelijkluidende keuzes maken bij de vernieuwing van hun telecomvoorzieningen. Daarnaast zijn we onlangs gestart met een onderzoek naar vraagstukken rondom storage en sourcing binnen ziekenhuizen.

Ziekenhuizen maken gelijkluidende keuzes als het gaat om de vernieuwing van hun telecomvoorzieningen. Dit blijkt uit een onderzoek dat M&I/Partners recentelijk uitvoerde onder negen ziekenhuizen die recentelijk hun telecomvoorzieningen hebben vernieuwd of dat binnenkort gaan doen.

Het onderzoek richtte zich op de keuzes die ziekenhuizen maken en de achterliggende beweegredenen bij de inrichting van telecomoplossingen. Deze keuzes en argumenten hebben wij inzichtelijk gemaakt via het model de ziekenhuis telecom referentiearchitectuur. Daarnaast behandelt het de functionaliteit van de bedrijfstele- en datacommunicatie, toegepaste technologieën, integratie tussen verschillende oplossingen en implementatieaspecten. Met deze referentiearchitectuur kunnen ziekenhuizen grip houden op de implementatie van hun telecomvoorzieningen.

Het rapport met de bevindingen van het onderzoek en de uitleg over de referentiearchitectuur kunt u hieronder downloaden!
ICT is van strategisch belang maar vaak nog geen kernactiviteitIs uw sourcing-strategie duidelijk? Wordt de ICT ondergebracht? Wat is wijsheid en wat is het goedkoopst?

Lees verderofOntdek onze publicaties