Onderzoek telecom en sourcing bij ziekenhuizen


M&I/Partners voert regelmatig onderzoek uit naar de stand van zaken binnen de zorgsector. Zo bleek uit een recent onderzoek naar telecomvoorzieningen bij ziekenhuizen, dat ziekenhuizen gelijkluidende keuzes maken bij de vernieuwing van hun telecomvoorzieningen. Daarnaast zijn we onlangs gestart met een onderzoek naar vraagstukken rondom storage en sourcing binnen ziekenhuizen.

Ziekenhuizen maken gelijkluidende keuzes als het gaat om de vernieuwing van hun telecomvoorzieningen. Dit blijkt uit een onderzoek dat M&I/Partners recentelijk uitvoerde onder negen ziekenhuizen die recentelijk hun telecomvoorzieningen hebben vernieuwd of dat binnenkort gaan doen.

Het onderzoek richtte zich op de keuzes die ziekenhuizen maken en de achterliggende beweegredenen bij de inrichting van telecomoplossingen. Deze keuzes en argumenten hebben wij inzichtelijk gemaakt via het model de ziekenhuis telecom referentiearchitectuur. Daarnaast behandelt het de functionaliteit van de bedrijfstele- en datacommunicatie, toegepaste technologieën, integratie tussen verschillende oplossingen en implementatieaspecten. Met deze referentiearchitectuur kunnen ziekenhuizen grip houden op de implementatie van hun telecomvoorzieningen.

Het rapport met de bevindingen van het onderzoek en de uitleg over de referentiearchitectuur kunt u hieronder downloaden!Terug naar het overzicht

M&I/Partners adviseert en begeleidt u en uw organisatie bij het bepalen van de juiste sourcingstrategie, het begeleiden van uw selectietrajecten, het uitvoeren van contractmanagement en bij succesvolle ICT-regie.

Lees verder

of

Ontdek onze publicaties

Gerelateerde publicaties

Werkplekvervanging: gewoon even doen toch? Schijn bedriegt. De vervanging of update van de werkplekken in een organisatie van enige omvang doe je niet zomaar. Het zal niet de eerste keer zijn dat een I&A-manager of projectmanager sneuvelt op een werkplekvervangingstraject. Wat maakt dit zo’n lastige klus? Richard Sitters deelt de tien hindernissen bij het vervangen van de werkplek.

Lees verder

Outsourcing is vandaag de dag een bekend begrip in de overheid en zorg. We lezen  steeds vaker over een ICT-sourcingstrategie. Maar welke strategie kies je? Wij hebben vijf ICT-sourcingstrategieën met hun kenmerken gedefinieerd.

Lees verder