De woningcorporatie van de toekomst is digitaal

De woningcorporatie van de toekomst is digitaal


13 maart 2014

De woningcorporatie van de toekomst is een digitale woningcorporatie! Met deze stelling gingen Patrick van Eekeren en Marnix van Welie, M&I/Partners, in gesprek met Rob Haans (Alliantie), Pierre Sponselee (Woonwaard), Rein Swart (Accolade) en Dirk-Jan van der Zeep (Portaal), bestuurders in de woningcorporatie sector.

Het beeld van M&I/Partners is bij deze stelling: een digitale woningcorporatie waar klanten, personeel en ketenpartners samen resultaten halen. Waarin de bedrijfsvoering voornamelijk gedigitaliseerd verloopt en huurders hun woonzaken online regelen. Het contact van mens tot mens versterkend. Woningcorporaties moeten niet alleen bezuinigen, maar ook innoveren. Méér met minder doen. Efficiënter werken en beter op resultaat sturen. Daarom is het onontkoombaar dat de huidige mogelijkheden van informatietechnologie beter benut worden. M&I/Partners wil woningcorporaties daarin laten groeien.

De tafelconversatie werd gedomineerd door de actualiteit, waarbij maatschappelijke en politieke ontwikkelingen dwingen om over fundamentele zaken na te denken:

  • hoe verhouden we ons tot de klant;
  • waar staat onze organisatie voor;
  • hoe maken we de bedrijfsvoering efficiënter;
  • wat betekent dat voor informatievoorziening;
  • hoe kijken we naar leveranciers en hoe reageert de markt.

Aan de hand van deze vragen werd het thema van de tafelconversatie 'de digitale woningcorporatie' besproken. Bekijk hieronder de volledige uitgave naar aanleiding van deze tafelconversatie.
Digitaliseren is inmiddels normaal. Maar waar begint u en welke keuzes maakt u?Wij adviseren en begeleiden u bij het ontwikkelen van een digitale strategie en dienstverlening!

Ontdek hoe het digitaal anders kan