Mijn Zorg Log wint de Computable Award 2017

Mijn Zorg Log wint de Computable Award 2017


15 november 2017

ICT-vakblad Computable heeft Mijn Zorg Log, de blockchainoplossing van Zorginstituut Nederland op 31 oktober 2017 uitgeroepen tot winnaar in de categorie Beste ICT-project van het Jaar in de Zorg.

In totaal waren vijf projecten genomineerd. De blockchainoplossing Mijn Zorg Log werd eerste op basis van het oordeel van de Computable Awards-vakjury en de stem van het grote publiek.

Mijn zorg Log

Mijn Zorg Log is een werkend prototype van een blockchain waarin cliënt, zorgverleners en familie samen een digitaal logboek bijhouden. Ze beschikken op ieder moment over actuele informatie. 'De gebruiker bepaalt zelf wie er toegang krijgt tot zijn gegevens', licht collega Idius Felix, projectleider Mijn Zorg Log, toe. 'Zodoende krijgt hij meer regie over de eigen gegevens.'

Gecertificeerde blockchaintoepassing

Mijn Zorg Log is de eerste juridisch gecertificeerde blockchaintoepassing in de zorg. Erik Gerritsen (secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en collega Idius Felix (adviseur blockchain Zorginstituut Nederland) namen donderdag 28 september 2017 het eerste juridische certificaat in ontvangst voor deze blockchain in de zorg.

Dit certificaat werd uitgereikt door advocatenkantoor Pels Rijcken, die deze blockchain juridisch heeft getoetst. De uitreiking vond plaats tijdens de Blockchain Future of Trust Summit 2017 in de Ridderzaal in Den Haag. 


Wilt u meer weten over de impact en meerwaarde van blockchain op uw organisatie of over de mogelijkheden en toepassingen? Neem dan contact op met Idius onze blockchain expert.

Meer kennis opdoen over blockchain
Meer weten of vrijblijvend sparren over de mogelijkheden en toepassingen van Blockchain?