M&I/Partners is partner van Hacking Health Utrecht 2018!

M&I/Partners is partner van Hacking Health Utrecht 2018!


21 maart 2018

In het weekend van 20-22 april vindt Dutch Hacking Health weer plaats. Ook dit jaar ondersteunt M&I/Partners dit event. M&I/Partners heeft haar naam verbonden aan “Meest Datagedreven Zorginnovatie”.

Een gezonde zorg is ook onze zorg

De gezondheidszorg staat voor een aantal grote uitdagingen waaronder de vergrijzing en de toenemende kosten van de gezondheidszorg. De gezondheidszorg raakt ons allemaal en daarmee is een goede zorg ook onze zorg. M&I/Partners begeleidt en adviseert zorginstellingen bij de informatisering en digitale transformatie. Met de inzet van onze adviseurs en gebruikmakend van de mogelijkheden van ICT en informatievoorziening dragen wij bij aan een kwalitatief betere zorg. Met de ondersteuning van Hacking Health willen wij een actieve bijdrage leveren aan de uitdagingen waar de zorg voor staat. Hacking Health is een event waarbij in teamverband in korte tijd wordt gewerkt aan een bestaand probleem met een concreet resultaat. Dit sluit aan bij waar M&I/Partners voor staat: praktische en werkbare oplossingen waarmee de gezondheidszorg echt vooruit kan.

Samen innoveren in de zorg!

Dutch Hacking Health is een landelijke initiatief en wordt in 2018 voor de 3de keer georganiseerd in het weekend van 20-22 april 2018. Tijdens Dutch Hacking Health worden op verschillende locaties in Nederland bij academische ziekenhuizen hetzelfde weekend een zorghackathon georganiseerd. Hier brengen we technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) en patiënten samen. Deelnemers gaan aan de slag met actuele problemen en uitdagingen van patiënten en zorgprofessionals en werken samen aan oplossingen.

Creativiteit is er voor de happy few

Tijdens de Meetup op 12 april in UMC Utrecht, verzorgd collega Rutger Leer, de workshop “Effectief Brainstormen; hoe haal je het beste uit een brainstorm.

“Creativiteit is er voor de happy few”! Veel mensen denken dat dit echt zo is. Een geheimpje, iedereen kan het (leren). Het heeft allemaal te maken met het organiseren van de juiste randvoorwaarden. Brainstormen kan ook snel en hoeft niet per se op een tropisch eiland (helaas). Hoe zorg je voor de juiste setting om te brainstormen? Hoe haal je mensen uit hun normale denkpatroon om anders naar een probleem/vraagstuk te kijken? Dit zijn de vragen waar we in deze workshop aandacht aan besteden. Handige en praktische tips om direct in je werkomgeving of bij hacking health toe te passen. Een stukje theorie en een oefening om te ervaren dat het werkt!