Handreiking Compliant voor de Omgevingswet

Handreiking Compliant voor de Omgevingswet


28 mei 2019

In 2021 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. De wet is nog volop in ontwikkeling. U doet er goed aan u alvast voor te bereiden op de nieuwe Omgevingswet. De wet heeft namelijk een grote impact op de bedrijfsvoering, dienstverlening en informatievoorziening van uw gemeente. 

Aansluiten op de Omgevingswet?

Wat moet uw gemeente minimaal doen om in 2021 aan te kunnen sluiten op het Landelijk Stelsel Omgevingswet? Het doel van deze nieuwe wet is minder regels en meer samenhang, overzicht en ruimte voor lokale initiatieven. 

  • Wat kan mijn gemeente zelf doen om anders en beter te gaan werken in de geest van de Omgevingswet met hulp van informatie en technologie?
  • Hoe betrekken wij de stad/ons dorp bij de verkenning en leveren wij gedragen resultaten op?
  • Hoe zorgen wij dat mijn gemeente aanhaakt bij de landelijke ontwikkeling van het DSO?
  • En hoe beïnvloed je de ontwikkeling van het DSO, positief?

Compliant voor de omgevingswet 

M&I/Partners heeft een conrete handreiking ontwikkeld waarmee u antwoord krijgt op bovenstaande vragen. De handreiking geeft op negen bedrijfskundige gebieden de aandachtspunten en acties aan voor wat er op 1-1-2021 minimaal moet staan wilt u met uw informatievoorziening compliant zijn voor de omgevingswet. Zo kunt u de omgevingswet in uw eigen tempo en met uw eigen ambities implementeren. Met deze handreiking kunt u een activiteitenplan ontwikkelen en deze vervolgens projectmatig uitvoeren.

Hoe wij u kunnen helpen

Vanuit onze kennis en ervaring kan M&I/Partners u helpen van strategie tot executie. Wij stoppen pas als het gewenste resultaat is behaald. Wij gaan graag met u in gesprek.Laat uw gegevens achter en download de A0-poster: 'Handreiking Compliant voor de Omgevingswet'

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.