Arend de Jong

Arend de Jong


Filteren
Leiders bij digitale transformatie
01-05-2018

De rol voor leiders bij digitale transformatie

Sioo-onderzoek onder secretarissen, directeuren en commandanten - Hoe kijken leiders in gemeenten en veiligheidsregios's naar digitale transformatie en hun nieuwe leiderschapsrol? Gemeenten en veiligheidsregio’s willen een efficiëntere dienstverlening en geven aan dat de mens centraal staat om te komen tot een optimale digitale dienstverlening. Dit waren twee belangrijke conclusies uit het Sioo-onderzoek naar digitaal leiderschap onder secretarissen, directeuren en commandanten van 18 gemeenten en veiligheidsregio's. 

Lees meer
Arend de Jong
14-11-2017

Uitstel omgevingswet is een zegen!

De minister heeft de invoeringsdatum van de omgevingswet uitgesteld tot januari 2021. De critici staan vóóraan om te laten horen dat 'Den Haag' faalt en dat de invoering een fiasco wordt. Wat ze niet zien, is dat het juist de manier is om te zorgen dat de invoering wél slaagt.

Lees meer
Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
30-05-2017

Omgevingswet verandert speelveld van veiligheidsregio

De komst van de Omgevingswet is een veelbesproken onderwerp. Maar hoe groot zijn de veranderingen nu echt? Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond maakte de wijzigingen inzichtelijk via een impactanalyse en creëert daarmee handvatten voor de andere veiligheidsregio's.

Lees meer