Erasmus MC moet verder na vroegtijdig gestopt EPD-project

Het Erasmus MC en het UMC Groningen hebben voorjaar 2015 besloten om het programma DOK (Digitaal op Koers) en daarmee de implementatie van het elektronisch patiëntendossier (EPD) vroegtijdig te beëindigen.

Complexe situatie

De Raad van Bestuur van het Erasmus MC moest zich vervolgens beraden op hoe verder. De situatie was complex omdat er tevens sprake was van nieuwbouw dat in 2017 wordt opgeleverd; de vraag was wat er nog wel kan voor die tijd en wat niet, en dus (mogelijk) daarna moet.

Review digitaal op koers

Het Erasmus MC vroeg M&I/Partners in een onafhankelijke review te kijken naar het functioneren van de interne organisatie van het programma DOK met als doel om daaruit lessen te trekken voor de toekomst. Daarnaast heeft M&I/Partners de vraag beantwoord op welke wijze het Erasmus MC de vervolgstappen programmatisch en bestuurlijk het best kan inrichten om de kans op succes van een toekomstige EPD-implementatie te maximaliseren en eerder gemaakte fouten te voorkomen.

Onafhankelijke review

De onafhankelijke review is vanuit M&I/Partners uitgevoerd door Jan Houben en Karin Zwiggelaar. Zij hebben twee scenario’s uitgewerkt voor een toekomstige EPD-implementatie waarbij tevens aandacht is besteed aan de noodzakelijke organisatieveranderingsaspecten. Het Erasmus MC is inmiddels gestart met de realisatie van één van de voorgestelde scenario’s.

Meer weten over een onafhankelijke review?

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen rondom onafhankelijke audits en reviews? Neem contact op met Karin.

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Saffier de Residentiegroep toekomstbestendige IT-review

Dit voorjaar heeft M&I/Partners een review uitgevoerd op de ICT-portefeuille van Saffier de Residentiegroep. Deze organisatie had vragen rondom outsourcing, het applicatielandschap, de ICT-afdeling en de afstemming tussen het primaire proces en de ICT-portefeuille.

Lees verder
Erasmus MC Research Suite

Het Erasmus MC werkt hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Het Research Suite programma is een meerjarig programma dat is ontwikkeld om met IT-infrastructuur, datamanagement en data science de wetenschappelijke positie van het Erasmus MC te versterken. Martijn Roelofs van M&I/Partners implementeert binnen dit programma het centrale studiemanagementsysteem om grip te krijgen op de uitvoering en kwaliteitsborging van wetenschappelijk onderzoek door één database op te zetten.

Lees verder

Grip op uw ICT-projecten en programma’s?

 

M&I/Partners helpt u goed geïnformeerde besluiten te nemen met een onafhankelijke audit of review.

Krijg grip op uw projecten