ICT West-Brabant West inrichting ICT-organisatie

De gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal en Moerdijk (BERM-gemeenten) werken samen op het gebied van ICT en hebben een gezamenlijke ICT-organisatie ingericht, namelijk ICT Samenwerking West Brabant West (ICT WBW). Over de exacte inhoud van de samenwerking moeten op onderdelen nog aanvullende afspraken worden gemaakt, zoals over de precieze dienstverlening van ICT WBW en de verdeling van de kosten van die dienstverlening.

Producten Diensten Catalogus

Op hoofdlijnen was daar al overeenstemming over, maar nu komt het aan op de details. In dat kader hebben de BERM-gemeenten en ICT WBW aan M&I/Partners gevraagd om assistentie te verlenen bij het vervaardigen van een Producten Diensten Catalogus (PDC). Deze catalogus beschrijft precies welke producten en diensten in welke kwaliteit en tegen welke condities (waaronder prijs) bij ICT WBW kunnen worden afgenomen. Een extra uitdaging hierbij was de PDC zo kort en bondig, maar ook zo compleet, eenduidig en helder mogelijk neer te zetten.

ICT-samenwerking renderen

Onder begeleiding van M&I/Partners is gekozen voor een benadering waarin de gemeenten hun behoeften uitsluitend in functionele termen mochten aangeven. Vervolgens is ICT WBW met een voorstel gekomen voor de (technische) invulling van die behoeften. “Op die manier ontstaat eerder een gemeenschappelijke lijn, die noodzakelijk is om de ICT-samenwerking ook echt te laten renderen,” André van Nijkerken, principal adviseur bij M&I/Partners.

Meer weten over ICT-samenwerking en de inrichting van uw ICT-organisatie?

Behoefte aan meer informatie over deze opdracht of het inrichten van uw ICT-organisatie? Neem contact op met André voor een vrijblijvend gesprek.

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Heliomare nieuwe inrichting ICT

Een organisatie die de afgelopen decennia flink was uitgebreid, maar die daar qua bedrijfsvoering onvoldoende op was ingericht. Dat trof Patricia Esveld aan, toen ze 2016 bestuursvoorzitter werd van Heliomare. De instelling was onvoldoende ingericht op de eisen van de nieuwe tijd en er werd teveel geld uitgegeven aan de ondersteunende diensten.

Lees verder

Wij adviseren en begeleiden u om een op de toekomst voorbereide en professionele ICT-organisatie te ontwikkelen, de juiste skills binnen de organisatie te ontwikkelen en de beschikbare ICT-resources effectief en efficiënt in te zetten.

Ontdek meer