GGZ Delfland advies telefonie en alarmering

GGZ Delfland advies telefonie en alarmering

Binnen GGZ Delfland liep een project om de telefonieomgeving te migreren naar een nieuw centraal systeem op basis van Voice over IP. Dit project verliep niet naar wens. Er ontstond een ongewenste situatie met zowel oude als nieuwe infrastructuur in gebruik.

Systemen op orde

De telefonieomgeving wordt ook gebruikt voor het doorgeven van alarmoproepen voor persoonsalarmering en er was sprake van hoge operationele kosten, waarbij het inzicht in de exacte aard van de kosten ontbrak. Urs Keller heeft het traject begeleid om de telefonieomgeving en de gekoppelde systemen voor persoonsalarmering weer op orde te krijgen.

Belangrijke succesfactoren

De eerste stap hierin was de relatie tussen GGZ Delfland en de betrokken implementatiepartij te verbeteren. Urs heeft beide partijen bij elkaar gebracht en heldere afspraken gemaakt over de aanpak van het vervolgtraject. Belangrijke succesfactoren hierbij waren het maken van duidelijke afspraken over de taakverdeling binnen het project (wat doet GGZ Delfland en wat doet de implementatiepartij) en het strak aansturen van de implementatiepartij.

Kostenreductie

Urs heeft ook een duidelijk inzicht in de kosten gegeven. Hierbij bleek dat veel besparing mogelijk was, onder andere doordat er kosten in rekening werden gebracht voor infrastructuur die niet meer in gebruik was. Dit leidde tot een significante kostenreductie, waarbij eerder onterecht gemaakte kosten gerestitueerd zijn. De migratie naar de nieuwe omgeving is uitgevoerd en de oude infrastructuur is uitgefaseerd. Hierbij is ook een migratie van ISDN-30 naar SIP-trunks gerealiseerd en zijn de contracten voor mobiele telefonie vervangen.

Samen sterk

Ellen Dekker, Manager Facilitair Bedrijf & Vastgoedbeheer: “Ik denk dat 'Samen Sterk' heel erg van toepassing is op dit project. De verkregen transparantie op diverse gebieden zijn een basis om verder te innoveren.”

Meer weten?

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Urs voor een vrijblijvend gesprek. Ontdek meer over de digitale mogelijkheden, digitale strategie en transformatieDigitaliseren is inmiddels normaal. Maar waar begint u en welke keuzes maakt u?Wij adviseren en begeleiden u bij het ontwikkelen van een digitale strategie en dienstverlening!

Ontdek hoe het digitaal anders kan