ETZ integrale oplossing DBC-facturatie

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis wilde één integrale oplossing voor de DBC-facturatie van de vakgroep Psychiatrie. Ies van Rij was als projectleider implementatie aan dit project verbonden.

Integrale oplossing

Het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis wilde één integrale oplossing voor de agenda en diagnose-behandelcombinatie (DBC) facturatie van de vakgroep Psychiatrie. De vakgroep biedt klinische en poliklinische zorg bij beide ziekenhuislocaties. Zij wil over de locaties heen tot één GGZ-factuur per patiënt komen, de werkprocessen harmoniseren en integrale managementinformatie. Ies van Rij was als projectleider implementatie aan dit project verbonden.

Het ETZ heeft gekozen om de EPD-oplossing van de TweeSteden locatie ook bij de Elisabeth locatie te implementeren. Vanuit een businesscase is een projectplan met aanpak opgesteld, zijn de contracten met leveranciers ingevuld en is de implementatie gestart. De agenda en DBC-facturatie worden bij het Elisabeth Ziekenhuis ingericht met de bestaande inrichting van het TweeSteden als referentie.

Wat vindt de opdrachtgever?

Coen Stevering, zorgmanager Psychiatrie a.i. en Eef Rosmulder, organisatorisch hoofd Psychiatrie: "M&I/Partners slaagde er in om alle partijen bij elkaar te brengen en het proces op systematische en transparante wijze voor alle stakeholders in goede banen te leiden."

Meer informatie? 

Neem contact op met Ies voor een vrijblijvend gesprek. Wij ondersteunen u bij het ontwikkelen en vormgeven van uw digitale strategie, digitaal leiderschap, optimale ICT-organisatie en de bijbehorende besturing en governance. Ontdek meer

Terug naar het overzicht

Digitaliseren is inmiddels normaal. Maar waar begint u en welke keuzes maakt u?

Wij adviseren en begeleiden u bij het ontwikkelen van een digitale strategie en dienstverlening!

Ontdek hoe het digitaal anders kan