CWZ projectleiding ICT-heroriëntatie

M&I/Partners is gevraagd om samen met de mensen uit het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuiseen nieuw perspectief voor ICT én het CWZ op te zetten.

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) stond in september 2014 aan de vooravond van een nieuw EPD. In oktober 2014 ontstond er echter een impasse omdat de nieuwe raad van bestuur de ondergrond voor dit nieuwe EPD niet stabiel genoeg vond en de onderhandelingen stillegde. Met het vertrek van de manager informatiemanagement ontstond er behoefte aan externe advisering.

Nieuw ICT perspectief

Jan Houben is gevraagd om samen met de mensen uit het ziekenhuis een nieuw perspectief voor ICT én het CWZ op te zetten. Allereerst heeft hij met een team betrokkenen uit het ziekenhuis een ICT-tien-jarenbegroting ontwikkeld die een stabiele basis biedt voor de toekomst. In dat kader is daarna met het team een nieuwe EPD/ZIS-strategie bedacht.

Inhoudelijke ICT-kennis 

Het CWZ koos M&I/Partners vanwege haar inhoudelijke ICT-kennis in de zorg én de goede bestuurlijke vertaling daarvan in o.a. financiële plannen. Daarnaast is M&I/Partners goed in staat gebleken hoofd- en bijzaken te structureren en te vertalen in een gedegen plan.

ICT-ontwikkelagenda

Jan heeft een en ander vertaald in een ICT-ontwikkelagenda. De ICT-programma’s zijn hierin geprioriteerd en geordend, inclusief een financiële begroting, naar een haalbaar plan. Het CWZ is met M&I/Partners een hernieuwd traject gestart, dat moet leiden tot een voor het CWZ passend EPD/ZIS. Jan heeft in deze opdracht veel profijt van zijn ervaring met andere zorginstellingen. Hij weet hoe complex de zorg is en kan vraagstukken op bestuurlijk niveau goed adresseren.

Inrichten en optimaliseren van uw digitale strategie en ICT

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van het inrichten en optimaliseren van uw digitale strategie en ICT? Neem contact op met Jan Houben.

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Digitaliseren is inmiddels normaal. Maar waar begint u en welke keuzes maakt u?

Wij adviseren en begeleiden u bij het ontwikkelen van een digitale strategie en dienstverlening!

Ontdek hoe het digitaal anders kan