De Zorgboog vlotte ECD-implementatie

De Zorgboog werkt al enige tijd met een elektronisch cliëntendossier (ECD). Een voorwaarde bij het starten met dit ECD was om ook digitale toegang voor de cliënt en eventueel de eerste contactpersoon te faciliteren. Daarom is gestart met de implementatie van een cliëntportaal. Via dit portaal wordt inzicht in het zorgplan van de cliënt verleend. M&I/Partners heeft in de rol van projectleider dit traject begeleid.

Cliëntgericht werken

Wil Hazen, directeur Divisie Managementondersteuning en Service Centrum bij de Zorgboog: ‘De ECD-implementatie is vlot verlopen. Zowel cliënten, eerste contactpersonen als ook medewerkers zijn blij met het cliëntportaal. Door het portaal is er meer transparantie, kan familie op afstand lezen hoe het met zijn/haar familielid gaat en worden er minder vragen aan medewerkers gesteld omdat familie via het portaal al op de hoogte is. Doordat M&I/Partners de zorg goed kent, was het mogelijk om in een paar maanden tijd dit portaal op de eerste afdelingen neer te zetten. Een mooie stap voor de Zorgboog naar nog meer transparantie en een cliëntgerichte manier van werken.’

Digitale strategie en ECD-strategie

Neem voor meer informatie over een passende digitale strategie of ECD-strategie contact met ons op! Wij adviseren u graag welk ECD bij uw organisatie past, hoe u meer rendement kunt halen uit alle data die verzameld wordt en hoe we domotica en E-Health aan het ECD kunnen verbinden.

Meer kennis opdoen over ECD

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Topaz ECD-implementatie conform plan

Topaz heeft de keuze gemaakt om Pluriform van Adapcare te implementeren ter ondersteuning van de backoffice en het gehele zorg- en behandelproces voor de gehele cliëntengroep van Topaz. Topaz heeft M&I/Partners gevraagd de ECD-projectorganisatie te leiden en daarbij ook de interactie tussen de projectteams en de stuurgroep te stroomlijnen.

Lees verder

Verbeter de zorg én het contact tussen medewerker en cliënt met nieuwe toepassingen!

Haal meer uit uw ECD