Veiligheidsregio MWB: ICT-dienstverlening verlengen of opnieuw aanbesteden?

Wat te doen als de automatisering is uitbesteed, maar de behoefte verandert. Nieuwe afspraken maken met de bestaande dienstverlener, zonder de toets van de markt of opnieuw aanbesteden? M&I/Partners adviseerde een middenweg, naar volle tevredenheid van de opdrachtgever.

ICT-dienstverlener

Tijdens de regionalisering heeft de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VR MWB) de kantoorautomatisering volledig uitbesteed aan een commerciële dienstverlener. De komende jaren gaat deze veiligheidsregio zich verder professionaliseren en de vruchten plukken van de schaalvoordelen. De gecontracteerde ICT-dienstverlening was hiervoor echter niet meer geheel passend. Toen het contract met de commerciële aanbieder afliep, drong zich dan ook de volgende vraag op: moeten we het bestaande contract (met hernieuwde afspraken) verlengen of is het beter om een nieuwe aanbesteding te houden, zodat we een nieuwe ICT-dienstverlener kunnen selecteren?

Advies ICT-dienstverlening

M&I/Partners kreeg de vraag van VR MWB om over dit vraagstuk over de ICT-dienstverlening advies uit te brengen. M&I/Partners heeft geassisteerd bij het opstellen van de gewenste nieuwe afspraken met de commerciële partij. Vervolgens heeft M&I/Partners een second opinion gehouden. Hierbij is gekeken in hoeverre het nieuwe aanbod van de commerciële partij marktconform is, zowel inhoudelijk als financieel. Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in een verlengd en vernieuwd contract met de bestaande partij, naar volle tevredenheid van zowel VR MWB als de dienstverlenende partij.

Wat vindt de opdrachtgever?

Nico van Maurik, algemeen directeur VR MWB: “De onafhankelijke adviseurs van M&I/Partners zijn uitstekend in staat gebleken om de functionele behoefte van VR MWB vast te leggen en de aanbieding van de commerciële ICT-dienstverlener kritisch te bekijken. Doordat M&I/Partners ook kennis heeft van gangbare outsourcingstarieven, hebben ze niet alleen de inhoudelijke kant van de aanbieding beoordeeld, maar ook gekeken of deze financieel gezien marktconform was. Door de inzet van M&I/Partners hebben we nu een contract dat geheel aan onze wensen voldoet.”

Meer weten over ICT-sourcing?

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van strategische ICT-sourcing? Neem contact op met Bas. Of meer kennis opdoen over strategische ICT-sourcing

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Gemeente Hof van Twente versterking en aanbesteding I&A

De gemeente Hof van Twente wilde haar informatisering en automatisering versterken. Het hof van Twente heeft M&I/Partners, gevraagd om als ICT-projectleider het traject uit te voeren. "Met de hulp van M&I/Partners hebben wij weer een stap gezet in de borging van de rol die wij hebben als digitale overheid."

Lees verder

M&I/Partners adviseert en begeleidt u en uw organisatie bij het bepalen van de juiste sourcingstrategie, het begeleiden van uw selectietrajecten, het uitvoeren van contractmanagement en bij succesvolle ICT-regie.

Lees verder

of

Ontdek onze publicaties