Rijnland Zorggroep ECD dat openstaat voor de toekomst

Rijnland Zorggroep ECD dat openstaat voor de toekomst

Rijnland Zorggroep (Leiderdorp, Alphen aan den Rijn en omgeving) wil een elektronisch cliëntendossier (ECD) invoeren in haar verpleeghuizen en zorgcentrum. M&I/Partners bood ondersteuning bij de pakketselectie. De marktkennis en de no-nonsense benadering die uit het voorstel spraken, speelden bij deze keuze een grote rol.

M&I/Partners adviseerde om op basis van de toekomstvisie van Rijnland Zorggroep op het verlenen van zorg in haar verpleeg- en verzorgingshuizen direct een match te maken met de verkrijgbare producten op de markt om zo tot een shortlist te komen. Slechts een beperkt aantal producten blijkt dan geschikt.

Realistische verwachting en toekomstvisie

Tijdens een interactieve workshop werd de visie op zorg en behandeling in relatie tot het ECD uitgewerkt. M&I/Partners hield de verwachtingen steeds realistisch, zodat werd gefocust op oplossingen die basic zijn, maar wel bruikbaar blijven als de organisatie zich verder ontwikkelt. De toekomstvisie is vertaald naar een tiental eisen op hoofdlijnen die voldoende onderscheidend vermogen hadden om tot een shortlist te komen. Met deze leveranciers werd een demonstratie dag georganiseerd met achter-de-knoppensessies voor medewerkers. Daarna volgden twee referentiebezoeken, met name bedoeld om te checken in hoeverre echt sprake is van bewezen oplossingen. Na de zomer neemt de Rijnland Zorggroep de finale beslissing. 

Marcel Kuin, lid Raad van Bestuur:
"De combinatie van uitgebreide inhoudelijke kennis en brede ervaring met dit soort processen maakte M&I/Partners in dit project van grote waarde."

Voor meer informatie neem contact op met Mirjam! Wij adviseren u graag welk ECD bij uw organisatie past, hoe u meer rendement kunt halen uit alle data die verzameld wordt en hoe we domotica en E-Health aan het ECD kunnen verbinden.

Of meer kennis opdoen over ECDHoe bereikt u digitale transformatie en welke strategie past bij uw careinstelling? M&I/Partners zet u op voorsprong!Hoe bereikt u digitale transformatie en welke strategie past bij uw careinstelling? M&I/Partners zet u op voorsprong!

Neem contact met ons opofOntdek onze publicaties