RIBW aanbesteding WAN infrastructuur

RIBW aanbesteding WAN infrastructuur

RIBW K/AM (Regionale Instellingvoor Beschermd Wonen –regio Kennemerland Amstelland) is een organisatie met ongeveer 25 woonlocaties en één centraal bureau waar ondersteunend personeel werkt. Voor haar informatievoorziening maakt RIBW K/AM gebruik van bedrijfsapplicaties en servers die zijn gehost op één centrale locatie (die op basis van VDI worden ontsloten) en van bedrijfsapplicaties die staan gehost bij de leverancier en worden aangeboden als webapplicatie.

Afhankelijk van informatievoorziening

RIBW K/AM is voor het goed functioneren van haar informatievoorziening (waaronder het elektronisch cliëntendossier) afhankelijk van goede netwerkverbindingen tussen de locaties en het datacentrum en ook van de internetverbinding (webapplicaties). RIBW K/AM heeft te kampen met een veelheid van storingen op haar netwerkverbindingen. Er zijn performance problemen en veel onderbroken sessies (disconnects) geweest. Ook zijn er bandbreedte problemen. Dit leidt tot problemen in de bedrijfsvoering en ontevredenheid bij de eindgebruikers.

Aanbesteding netwerkverbindingen 

Om de problemen op te lossen heeft RIBW K/AM de netwerkverbindingen opnieuw aanbesteed. Zij heeft M&I/Partners gevraagd de aanbesteding uit te voeren die moet resulteren in een partij met kennis van zaken, welke op basis van een partnership de netwerkverbindingen als managed dienst kan aanbieden. De dienstverlening en het onderliggende netwerk voldoet aan alle kwaliteitseisen die RIBW K/AM daaraan stelt en zijn gangbaar in de sector (best practice voor beveiliging, performance, flexibiliteit et cetera). Eén en ander moet leiden tot een verbeterde dienstverlening en het oplossen van de storingen waar RIBW K/AM nu mee te maken heeft. De aanbesteding moet op een gestructureerde en transparante manier worden uitgevoerd.

De meerwaarde

“De prestatie van M&I/Partners beoordeel ik als zeer goed. De uitvoering kenmerkte zich door een gedegen en duidelijk plan van aanpak. De adviseur van M&I/Partners heeft inhoudelijk veel kennis van de materie en beschikt ook over veel marktkennis”, aldus Auke Bosma van RIBW K/AM. “Ik ben dan ook zeer tevreden over de samenwerking met de adviseurs van M&I/Partners en wil ze ook van harte aanbevelen”.

“Ik ben dan ook zeer tevreden over de samenwerking met de adviseurs van M&I/Partners en wil ze ook van harte aanbevelen”.

Meer informatie?
Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van ICT-sourcing? Neem contact op met Richard!Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van sourcing?