Permar kan vooruit met sourcingadvies

Permar kan vooruit met sourcingadvies

Permar stelde zichzelf de vraag of de huidige ICT-inrichting en het ICT-beheer ervan de gewenste beschikbaarheid van applicaties kon garanderen. Hiermee samenhangend leefde ook de vraag in hoeverre het wenselijk zou zijn om bepaalde ICT-zaken te outsourcen.

Verbeterpunten ICT-infrastructuur

Op verzoek van Permar voerde M&I/Partners een risico-inventarisatie en -analyse uit. Deze analyse bracht diverse verbeterpunten naar voren. De verbeterpunten hebben betrekking op zowel de ICT-infrastructuur als het beheer ervan.

ICT-sourcingstrategie

Daarnaast adviseerde M&I/Partners onder leiding van Bas aan de Wiel Permar over de te volgen ICT-sourcingstrategie. Op basis van de strategische doelstellingen van Permar en de huidige situatie, stelde M&I/Partners een aantal scenario's op. Deze variëren van geheel zelf verantwoordelijk blijven voor de ICT-infrastructuur en het beheer tot en met het uitbesteden van alle benodigde ICT-diensten. Na vergelijking van de scenario's selecteerde M&I/Partners samen met Permar een voorkeursscenario.

Wat vindt de oprachtgever?

“Permar is een relatief kleine organisatie. Dat betekent dat wij geen uitgebreide studies en dikke rapporten wensen. M&I/Partners heeft voor het gehele MT een workshop gehouden en daarna een notitie opgesteld. Hier zijn wij zeer tevreden over. De notitie beschrijft kort en bondig wat de situatie is, wat het advies is, wat de gevolgen zijn en wat de te ondernemen vervolgstappen zijn. Hier kunnen wij mee vooruit.”, aldus Ronald Gerbers, kwartiermaker ad interim bij Permar.

Permar in Ede voert de Wet sociale werkvoorziening (WSW) uit voor de gemeenten Ede, Barneveld, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen. Permar beschikt over ongeveer honderd ICT-werkplekken, verdeeld over zes locaties.


Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Bas.
Of ontdek meer over strategische ICT-sourcingMeer weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van sourcing?