Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West voortreffelijke aanbesteding ICT-dienstverlener

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West (JGZ ZHW) heeft haar integrale ICT-dienstverlening uitbesteed. Toen de afloopdatum van het huidige contract in zicht kwam, wilde JGZ ZHW een nieuwe ICT-dienstverlener selecteren. JGZ ZHW moest hiervoor een Europese aanbestedingsprocedure volgen. Veel tijd was er echter niet. JGZ ZHW vroeg M&I/Partners de inhoudelijke kant van de aanbesteding en de migratie naar de nieuwe ICT-dienstverlener te begeleiden. JGZ ZHW koos voor M&I/Partners vanwege de ruime ervaring met ICT-sourcing trajecten.

Niet-openbare Europese aanbesteding

M&I/Partners heeft JGZ ZHW geheel ontzorgd, door in korte tijd een niet-openbare Europese aanbesteding te doorlopen. De gevraagde ICT-dienstverlening betrof 260 werkplekken, verdeeld over 30 locaties, de hosting van enkele tientallen applicaties, vaste en mobiele telefonie, inclusief een callcenter voor al haar klantcontacten.

Nieuwe ICT-dienstverlener

M&I/Partners beschikte over veel basisdocumenten waardoor zowel de selectieleidraad als het bestek in zeer korte tijd gepubliceerd kon worden. Door deze ervaring kon de geselecteerde ICT-dienstverlener ook direct na gunning aan de slag; veel afstemming was niet nodig. Hierdoor was het mogelijk het migratietraject tijdig te voltooien, waardoor JGZ ZHW kon overstappen naar de nieuwe ICT-dienstverlener, zonder dat de primaire processen werden verstoord.

Voortreffelijke begeleiding

"M&I/Partners heeft het proces van de aanbesteding voortreffelijk begeleid binnen de krappe beschikbare doorlooptijd. De ontzorging, zowel op inhoudelijk als juridische vlak heeft JGZ ZHW enorm geholpen." Aldus Maarten Brandwijk, manager bedrijfsvoering JGZ ZHW. 

Meer weten over ICT-sourcing?

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Bas. Of ontdek meer over strategische ICT-sourcing

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

De Jeugd- & Gezinsbeschermers interim-hoofd ICT

De Jeugd- & Gezinsbeschermers bevond zich in een turbulente periode. Eind 2014 stond de transitie van de verantwoordelijkheid van jeugdzorg naar gemeenten en de invoering van een nieuw registratiesysteem op de agenda. Tijdens deze transitie moet de ICT-ondersteuning geborgd zijn. Richard Sitters ging als interim-hoofd ICT aan de slag met de ICT-strategie.

Lees verder

M&I/Partners adviseert en begeleidt u en uw organisatie bij het bepalen van de juiste sourcingstrategie, het begeleiden van uw selectietrajecten, het uitvoeren van contractmanagement en bij succesvolle ICT-regie.

Lees verder

of

Ontdek onze publicaties