Vrije Universiteit health check VUture Finance

Vrije Universiteit health check VUture Finance

De Vrije Universiteit (VU) is bezig om de bedrijfsvoeringstaken vanuit de faculteiten te ontvlechten en onder te brengen in centrale diensten. Binnen het programma VUture Finance, dat een geïntegreerde financiële en control organisatie voor de VU realiseert, is sprake van reorganisatie, herinrichting van werkprocessen en (her)inrichting van enkele SAP modules (FICO en PPM) om de veranderingen op het financiële domein te faciliteren.

ICT-voorzieningen

VUture Finance vormt een kerntraject in de projectenportefeuille van de VU. Het is van groot belang dat de ICT-voorzieningen als onderdeel van VUture Finance per 1 januari 2015 succesvol zijn ingevoerd.

Health Check

Opdrachtgever van VUture Finance, Hanco Gerritse, directeur Financiën & Audit, heeft M&I/Partners gevraagd om een Health Check op het programma uit te voeren. De Health Check richtte zich op de beoordeling van de richting en beoogde uitkomsten van het programma per 1 januari 2015, met de focus op het SAP spoor. Verder stond de driehoek gebruikers (faculteiten/diensten) – programma/F&A – ICT tijdens het onderzoek centraal. Marnix van Welie en Karin Zwiggelaar van M&I/Partners hebben dit onderzoek in korte doorlooptijd uitgevoerd op basis van gesprekken met stakeholders en direct betrokkenen en het lezen van beschikbare documentatie. 

Tijdens de projectevaluatie waardeerde opdrachtgever de uitvoering van deze opdracht met een 10.

Resultaat boven verwachting

“Het resultaat van de Health Check was boven verwachting. Aanvankelijk was ik niet zo enthousiast om een derde partij mee te laten kijken naar dit project onder grote tijdsdruk. De adviseurs hebben echter een goede analyse van een complex project in een complexe context gemaakt. De vorm waarin de resultaten zijn gepresenteerd sprak mij zeer aan: een duidelijk en “actionable” advies. Beide adviseurs brachten zowel inhoudelijke ICT-kennis mee als kennis van de business. Daarnaast bleven zij tijdens het onderzoek koersvast en onafhankelijk in hun oordeel en feedback”, aldus Hanco Gerritse.


Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Marnix.
Ontdek meer over digitale strategie en transformatieU wilt uw programma’s en projecten succesvol uitvoeren. Doet u de goede dingen en doet u de dingen goed?