St. Antonius Ziekenhuis integraal EVS

Het St. Antonius Ziekenhuis wilde een integrale oplossing voor het elektronisch voorschrijven en toedienen van algemene geneesmiddelen en cytostatica. Hiervoor is het ziekenhuis samen met twee leveranciers een partnership aangegaan waarbij zij het bestaande product technologisch hebben vernieuwd en uitgebreid qua functionaliteit.

Patiëntveiligheid

Beoogde doelen zijn hogere patiëntveiligheid door het traceerbaar maken van toediening in relatie tot het voorschrijven van geneesmiddelen en het voorkomen van fouten door handgeschreven medicatieopdrachten. Hierbij wordt voldaan aan de eisen zoals die bij het voorschrijven door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zijn gesteld. Dit project is door Ies van Rij geleid.

Vanuit een marktverkenning naar mogelijke oplossingen en de selectie daaruit, heeft het Antonius de geselecteerde oplossingen gecontracteerd en de implementatie gestart. De oplossingen betreffen een Ziekenhuis Apotheek Informatie Systeem (ZAIS), Elektronisch Voorschrijf Systeem (EVS), ToeDienRegistratie (TDR) op basis van barcodesystematiek en een Cytostatica systeem ter ondersteuning van het medicatieproces. Binnen de scope van de implementatie vallen zowel de klinieken als de poliklinieken met betrekking tot het voorschrijven, bereiden en toedienen van geneesmiddelen over alle locaties van het St. Antonius Ziekenhuis.

Dirk Schraven, lid Raad van Bestuur: 'M&I/Partners slaagde er in om partijen bij elkaar te brengen en het proces voor alle stakeholders in goede banen te leiden.'

Meer weten?

 Neem contact op met Ies.


Het voorschrijven van medicijnen in ziekenhuizen lijkt eenvoudig te automatiseren. De praktijk wijst anders uit

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

GGZ inGeest stapt over op een nieuw EVS

Het begon allemaal met de keuze van een andere apotheek. Na deze keuze, moest ook het elektronisch voorschrijfsysteem worden omgezet. M&I/Partners werd ingeschakeld om het proces en de EVS-implelmentatie zowel technisch als procesmatig recht te trekken.

Lees verder