Regionale ICT Dienst Utrecht op weg naar succesvolle ICT-samenwerking

Regionale ICT Dienst Utrecht op weg naar succesvolle ICT-samenwerking

De gemeenten Soest, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Baarn, Bunnik, Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug besloten juli 2012 te gaan samenwerken op het gebied van ICT. Samen hebben ze een gemeenschappelijke dienst opgericht: de Regionale ICT-dienst Utrecht (RID Utrecht), een Gemeenschappelijke Regeling.

M&I/Partners onderzocht de stand van zaken rond ICT-samenwerking en adviseerde (nadrukkelijker) in te zetten op een gezamenlijke ICT-strategie en op de harmonisatie van (ook primaire) processen. Daarnaast adviseerde M&I/Partners in te zetten op een beter georganiseerde vraagorganisatie. Een georganiseerde vraagorganisatie is, net als een goed functionerend shared services center (SSC), een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle ICT-samenwerking. M&I/Partners heeft op basis van haar 'ICT Benchmark Gemeenten' een oordeel gegeven over de omvang en samenstelling van de formatie van de RID Utrecht.


Grip op uw ICT-organisatie
Wilt u ook een onafhankelijk oordeel over uw ICT-organisatie of over de kosten, baten en kwaliteit van uw ICT? Neem dan contact op met Jos.Jos Smits

Professional partner
jos.smits@mxi.nl
06 20 59 46 30
Lees mijn publicaties
Ook weten hoeveel uw overheidsorganisatie uitgeeft aan ICT?Wilt u een onafhankelijk oordeel over uw ICT-organisatie of over de kosten, baten en kwaliteit?

M&I/Partners gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website, geeft u akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Sluit deze melding