Woonwaard implementatie nieuwe systemen

Woonwaard implementatie nieuwe systemen

Woonwaard staat aan de vooravond van een omvangrijk implementatietraject: de woningcorporatie vervangt de komende tijd zowel de primaire systemen als de klantsystemen. M&I/Partners begeleidt dit project.

Woonwaard, een vernieuwende corporatie die actief is in de regio Alkmaar/Heerhugowaard, verhuurt zo’n 13.500 woningen. Woonwaard is een procesgerichte organisatie, die samen met huurders en (keten)partners werkt aan het bereiken van zijn maatschappelijke doelen.

Modernisering dienstverlening

Met het vervangen van de bestaande informatiesystemen, zet Woonwaard een nieuwe stap in de modernisering van de organisatie en de dienstverlening. De nieuwe systemen gaan bijdragen aan:

  • de klantfocus - de dienstverlening wordt beter, onder meer door de nieuwe website en een huurdersportaal;
  • de vastgoedsturing - de systemen maken de invulling mogelijk van portfoliomanagement, assetmanagement en propertymanagement, waardoor sturing op rendement van het vastgoed mogelijk wordt;
  • de interne beheersing - de systemen dragen bij aan uitstekende processen, informatievoorziening en checks and balances die passen bij deze tijd.

Eerder adviseerde M&I/Partners Woonwaard al over de opzet van de vastgoedadministratie en begeleidden we de uitrol van de nieuwe klantvisie binnen de organisatie. Dat was dan ook de reden voor Woonwaard om Marnix van Welie van M&I/Partners te vragen om de vervanging van de informatiesystemen te begeleiden, een project dat veel impact heeft op de organisatie. 'Wij hadden veel vertrouwen in de adviseurs van M&I/Partners, door de goede aansluiting op de vraag van Woonwaard, zowel op inhoud en aanpak. Omdat deze opdracht goed verliep, hebben wij M&I/Partners ook de vervolgopdracht gegund', vertelt bestuurder Pierre Sponselee van Woonwaard. M&I/Partners levert projectmanagement, leveranciersmanagement en inhoudelijke expertise op de thema’s klantfocus, vastgoedsturing en interne beheersing gedurende het gehele implementatietraject.


Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Marnix.Digitaliseren is inmiddels normaal. Maar waar begint u en welke keuzes maakt u?Wij adviseren en begeleiden u bij het ontwikkelen van een digitale strategie en dienstverlening!

Ontdek hoe het digitaal anders kan