Bravis Ziekenhuis belangrijke stap naar intensieve samenwerking

Bravis Ziekenhuis belangrijke stap naar intensieve samenwerking

Bravis Ziekenhuis (toen nog Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom) wilden samen een EPD-pakket én een ERP-pakket selecteren. Samen, omdat ze in de toekomst steeds intensiever met elkaar zullen samenwerken. Met dit gezamenlijke traject zetten ze alvast een belangrijke stap in die richting. M&I/Partners heeft beide organisaties begeleid.

Twee ERP-systemen

Peter Ernest begeleidde de selectie van het ERP-pakket. De ziekenhuizen kozen weliswaar hetzelfde pakket, maar het blijven voorlopig twee ERP-systemen. Het EPD, waarvan de selectie ook door M&I/Partners werd begeleid, wordt een gezamenlijk systeem. Ernest: “Het ging om meer dan alleen pakketten selecteren. Meer samenwerking betekent ook dat je een veranderstrategie nodig hebt en draagvlak daarvoor. Ook daar hebben we veel aandacht aan besteed.”

Overbruggen verschillen

Hans Ensing, voorzitter van de raad van bestuur Lievensberg Ziekenhuis: “M&I/Partners heeft de cultuur en de werkwijze van beide ziekenhuizen in kaart gebracht en de verschillen tussen ons overbrugd in een gezamenlijk programma van eisen. De tweede belangrijke bijdrage van M&I/Partners was een vertaalslag van dit PvE naar het aanbod van de verschillende partijen. Ze deden dit alles met grote deskundigheid en een prettige communicatie. Ook wisten ze onze ambitieuze tijdslijn vast te houden.”

Goede naam op ICT-terrein

Janneke van Vliet, lid raad van bestuur Franciscus Ziekenhuis: “M&I/Partners heeft een goede naam op ICT-terrein in ziekenhuisland. Ze hebben kennis van de inhoud én veel ervaring in het begeleiden van selectieprocessen. Onze verwachtingen zijn waargemaakt: ze hebben ons uitstekend geholpen. In het selectietraject gingen ze objectief, zorgvuldig en deskundig te werk. Verder kreeg ik vaak te horen dat de mensen van M&I/Partners telkens op tijd de noodzakelijke documenten gereed hadden. Kritiekpunten werden snel opgelost.”


Meer informatie? Of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen voor de optimalisatie van uw bedrijfsvoering in de cure of care? Neem contact met op met Peter.Digitaliseren is inmiddels normaal. Maar waar begint u en welke keuzes maakt u?Wij adviseren en begeleiden u bij het ontwikkelen van een digitale strategie en dienstverlening!

Ontdek hoe het digitaal anders kan