VNG Realisatie landelijke registratie van personen

VNG Realisatie landelijke registratie van personen

De gemeentelijke basisadministratie (GBA) wordt gemoderniseerd. Er komt een nieuw systeem: de basisregistratie personen (BRP), een centrale database. De overstap vindt plaats van 2013 tot 2016. De wet die dit mogelijk maakt, ligt voor ter besluitvorming. De verwachtingen zijn positief: de kwaliteit van de gegevens wordt verbeterd en plaatsonafhankelijke dienstverlening aan de burger wordt mogelijk.

Aansluiten op de BRP

Alle partijen bereiden zich voor op grote veranderingen: de gemeenten als aanbieder van de persoonsgegevens en organisaties als de Belastingdienst en UWV als afnemer daarvan. M&I/Partners helpt de gemeenten, in opdracht van VNG Realisatie (KING). Idius Felix van M&I/Partners: "We ondersteunen gemeenten bij de stappen die ze moeten zetten voordat ze kunnen aansluiten op de BRP. Dat is niet alleen een technisch verhaal. Er komen veel organisatorische veranderingen. En natuurlijk moet de winkel tijdens de verbouwing gewoon open blijven."

Logisch ontwerp BRP

Daarnaast is Matthijs Maat van M&I/Partners direct betrokken bij de ontwikkeling van de BRP zelf. Matthijs is werkzaam binnen het programma Modernisering GBA van het ministerie van BZK en schrijft mee aan het Logisch Ontwerp (LO) voor de BRP: "Om ervoor te zorgen dat de gemeenten de persoonsgegevens kunnen bijhouden in de BRP moet duidelijk zijn hoe de BRP is gebouwd en functioneert. Op basis van het Logisch Ontwerp kunnen leveranciers Burgerzakenmodules ontwikkelen voor gemeenten, waarmee zij de BRP up-to-date houden. Het LO beschrijft daarnaast hoe afnemers gebruik kunnen maken van de gegevens van de BRP."

Wat vindt VNG Realisatie?

Eduard Renger, projectleider: "De mensen van M&I/Partners in het projectteam hebben elk hun eigen specialiteit. Idius Felix heeft bijvoorbeeld de implementatie van de GBA meegemaakt en weet daardoor als geen ander hoe je een dergelijk veranderingstraject ondersteunt. We merken dat deze mensen specialisten zijn, met veel ervaring en kennis van zaken. Wij zijn zeer tevreden."


Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van de digitalisering van de overheid? Neem contact op met Anton voor een vrijblijvend gesprek.Op zoek naar een stage, traineeship, ideale startersfunctie, dé baan die jouw carrière verder helpt? Of gewoon toe aan een volgende stap?