Inspectie van het Onderwijs teamleider ad interim ICT-regie

Inspectie van het Onderwijs teamleider ad interim ICT-regie

ICT is binnen de Inspectie van het Onderwijs een regieorganisatie die bestaat uit de disciplines architectuur, projectleiding, informatie-analyse en functioneel beheer. De ICT-afdeling maakt een verandering door van een afdeling die zelf applicaties ontwikkelt naar een regie-organisatie, waarbij ontwerp, bouw en testen van applicaties, alsmede kantoorautomatisering en infrastructuur daar waar mogelijk wordt uitbesteed aan derden. ICT-regie vormt hiermee de schakel tussen opdrachtgever (de gebruikersorganisatie) en opdrachtnemer (de ICT-uitvoering).

Interim teamleider ICT-regie

De Inspectie was op zoek naar een interim teamleider die de hierbij noodzakelijke veranderingen binnen ICT-regie in gang kon zetten als opmaat voor een teamleider ICT-regie in vaste dienst. Bart Groothuis vervulde zes maanden de rol van interim teamleider ICT-regie. Bart heeft de inspectie geholpen om de vraagstelling vanuit de business te concretiseren naar ICT-vraagstukken. Hij heeft daarbij actief de dialoog gezocht met de diverse sectordirecteuren om hen te betrekken bij Business/ICT-thema’s. Daarnaast was het belangrijk om de medewerkers binnen het ICT-team te betrekken en te enthousiasmeren bij de voor hen grote wijziging in de uitvoering van hun werk.


Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Bart.
Of ontdek meer over interim-management in een digitale wereldTijdelijke ondersteuning nodig?Tijdelijke ondersteuning nodig? Verandering vraagt veel van bestuurders en managers. Wij hebben betrouwbare en deskundige medewerkers beschikbaar!

Meer over interim-management