ISS meer efficiency in de digitale bedrijfsvoering

ISS meer efficiency in de digitale bedrijfsvoering

ISS is wereldwijd marktleider op het gebied van facility services, zoals catering, schoonmaak en beveiliging. De concurrentie is groot en daarmee de marges dun. En dus is het zaak de digitale bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk te maken. Daar lag voor ISS een behoorlijke uitdaging.

Visie digitale bedrijfsvoering

Diverse overnames leverden ISS een wirwar van administraties, processen en applicaties op. ISS wilde daarvan af en had een duidelijke visie op de gewenste wijze van bedrijfsvoering: de organisatie streefde naar uniforme processen, een uniform applicatielandschap en goede stuurinformatie. ISS koos voor Microsoft Dynamics NAV en Rostar CAS als concernsystemen voor de financiële administratie, inkoop, logistiek, contractmanagement en workforcemanagement (roostering en urenregistratie). Parallel aan de implementaties heeft ISS haar bedrijfsadministratie gecentraliseerd. Nu ISS haar basis op orde heeft, is ze klaar voor de vervolgstap: zo veel mogelijk selfservice voor medewerkers én klanten.

De rol van M&I/Partners

M&I/Partners begeleidde het traject vanaf het opstellen van het programma van eisen tot en met de implementatie in de verschillende businesslines. Samen met ISS heeft M&I/Partners een aanpak vormgegeven met bijzondere aandacht voor het creëren van draagvlak voor de verandering en het borgen van kennis door ‘het zo veel mogelijk zelf doen’.

Wat vindt de klant

Caspar Baghuis, manager corporate development van ISS: ‘M&I/Partners heeft ons geholpen met het vinden van de overeenkomsten tussen onze verschillende businesslines. Dat is tenslotte essentieel voordat je een centralisatie doet van je processen en systemen. Voor ons was dat bovenal van groot belang voor het efficiënter maken van ons bedrijf. De projectleiders van M&I/Partners hebben ons daarnaast tijdens de implementatie bij de les gehouden en geholpen met de projectmatige uitvoering van dit complexe project.’


Meer informatie? Of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen voor de optimalisatie van uw bedrijfsvoering in de cure of care? Neem contact met op met Marnix.