Petra Gooskens

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde en eigenzinnige M&I’ers. Met ieder een eigen focus en een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector. Samen bouwen we aan maatschappelijke oplossingen die mensen écht vooruithelpen.
Ik ben een gedreven adviseur met een passie voor zorgvernieuwing. Ik werk graag mee aan projecten om het mogelijk te maken dat zorg beschikbaar en betaalbaar blijft. Als technisch geneeskundige zoek ik vanuit de vraag van de patiënt of zorgverlener naar een passende (technische) oplossing. Als lean six sigma black belt ben ik in staat op een gestructureerde wijze processen te verbeteren. Energie krijg ik wanneer plannen omgezet worden in resultaten. Door een positieve en pragmatische aanpak lukt het om partijen te verbinden en samen stappen te maken.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Het anders organiseren van patiëntmonitoring is voor veel ziekenhuizen een wens vanwege de groeiende krapte op de arbeidsmarkt en om “juiste zorg op de juiste plek” mogelijk te maken. Er starten diverse experimenten om patiënten continu en op afstand te monitoren. Het doel is de patiënt meer rust te geven en de zorgverlener meer flexibiliteit. Helaas zien we in de praktijk vaak dat deze digitale oplossingen bij kleinschalige experimenten blijven die lastig zijn op te schalen. Vijf tips om patiëntmonitoring in het ziekenhuis verder te brengen.

Lees verder

Het optimaal benutten van het EPD wil in de meeste ziekenhuizen nog niet vlotten. Zorgprofessionals benoemen als knelpunten de onbetrouwbaarheid van data, het missen van informatie en de lange zoektochten door het systeem op zoek naar de juiste informatie. Soms voelt het als een ‘draak van een systeem’. Wij delen zes tips voor het optimaliseren van het EPD en het organiseren van veranderkracht.  

Lees verder