Matthijs van Baardewijk

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde M&I’ers. Met ieder een eigen expertise, eigenschappen, overtuiging, voorkeur en achtergrond maar een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector.
Mijn grootste drijfveer is om de samenleving mooier te maken. In mijn werk doe ik dat door mij telkens weer af te vragen waarom dingen zijn zoals ze zijn. Dan blijkt vaak dat er allerlei systemen, regels en afspraken zijn opgesteld om een bepaald doel te bereiken. Vaak is het doel uit het oog verdwenen en is de systeemwereld een doel op zich geworden. Door de waarom-vraag te stellen help ik mensen (zowel bestuurders als uitvoerders) om het doel weer helder te krijgen en op basis daarvan visie en strategie op te stellen. Uiteindelijk zijn dan niet de technische mogelijkheden voor je I-visie en I-strategie, maar de waarde die je aan informatie toekent.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Zoals we in ons eerder verschenen artikel lieten zien, krijgt duurzaamheid binnen de ICT-sector nog (te) weinig aandacht [1]. Tegelijkertijd zijn wij en onze collega’s er ongemerkt al meer mee bezig dan wijzelf doorhebben. ICT en duurzaamheid zijn namelijk nauw verbonden met elkaar op meerdere manieren. We vroegen een aantal van onze collega’s hoe zij al bezig zijn met het thema duurzaamheid binnen hun expertisegebied. We trappen af met Marit Wensink, adviseur Informatiebeveiliging en Privacy (IB&P), waar we opvallende raakvlakken tussen haar adviesgebied en duurzaamheid zien!

Lees verder

De groeiende betekenis van duurzaamheid in onze samenleving is onmiskenbaar. Desondanks blijft duurzaamheid binnen de ICT-sector nog vaak onderbelicht. Bij M&I/Partners willen we hier verandering in brengen. In deze blog bespreken we twee publicaties van Gartner[1] en Ericsson[2]. We belichten de complexe relatie tussen ICT en duurzaamheid, en ontrafelen de impact van kleine en grote beslissingen in de ICT op de duurzaamheid van organisaties.

 

Lees verder