Matthijs van Baardewijk

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde M&I’ers. Met ieder een eigen expertise, eigenschappen, overtuiging, voorkeur en achtergrond maar een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector.
Mijn grootste drijfveer is om de samenleving mooier te maken. In mijn werk doe ik dat door mij telkens weer af te vragen waarom dingen zijn zoals ze zijn. Dan blijkt vaak dat er allerlei systemen, regels en afspraken zijn opgesteld om een bepaald doel te bereiken. Vaak is het doel uit het oog verdwenen en is de systeemwereld een doel op zich geworden. Door de waarom-vraag te stellen help ik mensen (zowel bestuurders als uitvoerders) om het doel weer helder te krijgen en op basis daarvan visie en strategie op te stellen. Uiteindelijk zijn dan niet de technische mogelijkheden voor je I-visie en I-strategie, maar de waarde die je aan informatie toekent.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Op 1 januari 2024 wordt de Selectielijst e-mailbewaring voor gemeenten en intergemeentelijke organen geïmplementeerd. Hoewel e-mailarchivering niet nieuw is, bracht de aankondiging hiervan onrust bij gemeenten en intergemeentelijke organisaties: ''help, hoe gaan we dat doen, e-mails bewaren en archiveren?'' In deze blog beschrijven we de grootste uitdagingen en delen we een tweetal best practices om organisaties op weg te helpen.

Lees verder