Zorg

Zorg


De gezondheidszorg maakt haar eigen digitale transformatie door. M&I/Partners begeleidt en adviseert uw zorginstelling bij informatisering en digitale transformatie. E-Health en nieuwe technologieën maken het mogelijk de kwaliteit van de zorg te vergroten en te verbeteren. Met de inzet van onze adviseurs en slimme toepassingen dragen wij bij aan het kwalitatief verbeteren van de zorg. M&I/Partners is onafhankelijk en beschikt over unieke kennis en ervaring van zorg en ICT.  Wij begeleiden u bij het bepalen van uw digitale strategie en helpen u om wendbaar en toekomstgericht te worden. Onze visie: een gezonde zorg is ook onze zorg.

E-Health

Wij willen E-Health, technologie, ICT en diverse digitale werkwijzen met elkaar verbinden en (samen)werken aan een patiëntgericht/cliëntgericht kwalitatief zorgstelsel. Patiënten en cliënten kunnen dankzij E-Health meer participeren in en regie nemen over hun gezondheid en het proces. De definitie van E-Health beperkt zich niet tot één specifieke technologie. Voor ons staat E-health voor het gebruik van (vernieuwde) digitale toepassingen en technologieën (portalen, videoconsulten, zelf meten, zorgrobots, apps) en draagt het écht bij aan verbetering van de gezondheidszorg. Deze technologieën zijn bedoeld om zorgtrajecten te optimaliseren om zo de gemiddelde duur van opnames omlaag te brengen en het welzijn van de patiënten en cliënten te verbeteren. Wij zetten daarbij onze kennis in van de gehele zorgsector (care en cure), de noodzakelijke technologie en de relevante veranderkunde. 

Value based healthcare

Zorginstellingen in de care en cure maken steeds meer gebruik van apparaten en technologieën om de juiste zorg en een optimale dienstverlening te verlenen. Ons doel is niet alleen goede zorg voor de patiënt en cliënt maar ook het ondersteunen van preventie en gezond leven: Value based healthcare. Value based healthcare of waardegedreven zorg is niet meer en niet minder dan de zorg goedkoper en kwalitatief beter maken door het simpel te houden.

Veilige informatieuitwisseling

Een goed werkende informatievoorziening en informatiehuishouding is cruciaal om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Met de inzet van ICT en portalen wordt de informatie-uitwisseling tussen zorgaanbieders en patiënten/cliënten verbeterd. Maar ook de informatie-uitwisseling tussen zorgaanbieders, gemeenten en verzekeraars. Patiëntgegevens worden digitaal opgeslagen in elektronische patiëntendossiers en digitaal uitgewisseld tussen zorgverleners. Apps en portalen stellen zorgorganisaties, patiënten en cliënten in staat gegevens uit te wisselen. Deze nieuwe technologieën dragen bij aan de vernieuwing in de zorg en maken een behandeltraject mogelijk effectiever en efficiënter. Tegelijkertijd moet er ook rekening gehouden met de bescherming van de privacy van de patiënt.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij adviseren en begeleiden zorginstellingen bij het bepalen van een passende digitale strategie of E-Health strategie en het inrichten van de daarbij passende processen en ICT. Herkent u de uitdagingen en heeft u behoefte aan een ervaren sparringpartner, adviseur, projectleider of interim-manager? Wij kennen de markt, zijn pragmatisch ingesteld en leveren maatwerk zodat u uw organisatie en ICT naar een hoger niveau kunt brengen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Maak kennis met

Hoe geeft u vorm aan de zorg van morgen?

Care

Als team willen wij echt bijdragen aan de transformatie van de zorg door de inzet van technologie en het daarbij optimaliseren van processen. Dit kan …

Lees meer

Cure

Binnen ziekenhuizen is het primaire zorgproces in grote mate, en steeds meer, afhankelijk van een optimale ICT-dienstverlening. De druk om betere…

Lees meer

Organisaties worden meer en meer digitaal.Dat stelt andere eisen aan managers, medewerkers en de ICT-afdeling. Beschikt u over digitaal leiderschap om deze verandering aan te sturen?

Digitaal leiderschap vormgeven

Relevante case

UMCG implementeerde ERP in recordtijd

UMCG implementeerde ERP in recordtijd

Het was hoog tijd dat er iets gebeurde bij de verouderde informatievoorziening in het UMCG. UMCG implementeerde ERP met hulp van M&I/Partners succesvol én in recordtijd!

Lees meer

Relevante kennis

Meer focus op de patiënt aub
13-08-2018

Meer focus op de patiënt aub

Lees meer
BI-technieken voor de zorg
01-08-2018

BI-technieken voor de zorg

Lees meer