Professionalisering ICT

Professionalisering ICT


Veel care-organisaties zien de toegevoegde waarde en noodzaak van informatie en ICT voor het primaire proces. 'Maar hoe staat wij er dan voor?' en 'Hoe richten we dan onze ICT-organisatie en middelen in?'

Deze vraagstukken raken niet alleen de dagelijkse operatie, maar vragen ook een andere strategische inrichting waarbij ICT gebruikt wordt om het primaire proces en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Om dat te realiseren is een andere ICT-governance nodig. Een waarbij de zorg veel mee betrokken is bij ICT en waarbij de eindverantwoordelijke voor ICT veel meer aandacht heeft voor aansluiting met de zorg.

Uiteindelijk is digitalisering geen doel op zich maar is het een verzameling van maatregelen die de bedrijfsvoering slimmer en efficiënter maakt, waar informatie leidt tot inzicht in wat bijdraagt in de zorg en waar het nog slimmer kan. Value Based Healthcare is een mooi voorbeeld van een aanpak om zorg beter te krijgen.

Digitalisering zorgt dat bepaalde werkzaamheden niet meer door zorgprofessionals gedaan hoeven te worden zodat zij meer tijd hebben om aan cliënten te besteden. Om deze doelen te bereiken is de juiste informatie nodig. Deze informatie wordt herleid uit ingevoerde of gegenereerde data uit applicaties. Strategisch kijken naar deze onderwerpen is cruciaal voor succes met digitalisering.

Onze visie is dat ICT een wezenlijk onderdeel is van de zorgstrategie. Een belangrijk vraagstuk daarbij is wat dat betekent voor welke expertise je op ICT-gebied zelf in huis wilt hebben. Want wat is nou de juiste keuze? Wat doet u zelf en wat besteed u uit? 

Het professionaliseren van ICT (CIO) gaat om de strategische benadering en samenwerking van de combinatie zorg & ICT. Het resultaat? Bestuur en directie krijgen meer inzicht en invloed op ICT en de zorgprofessional gaat merken dat ICT wel degelijk helpt om het primaire proces en de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Met de juiste aanpak en hergebruik van kennis en ervaring professionaliseren wij uw ICT-organisatie. Hoe? Dat lichten wij graag toe tijdens een vrijblijvend gesprek!

Ontdek onze succesverhalen bij klanten
Maak kennis met

Alexander van Cappellen

Principal adviseur
alexander.van.cappellen@mxi.nl
06 50 44 05 42
Op welke wijze maakt u het verschil?We leven in een tijd van ingrijpende maatschappelijke, economische en technologische veranderingen.
Op welke wijze maakt de CIO het verschil bij de digitale toekomst van organisaties?

De antwoorden vindt u in het boek: CIO 3.0ofontdek meer

Relevante case

De Jeugd- & Gezinsbeschermers interim-hoofd ICT

De Jeugd- & Gezinsbeschermers interim-hoofd ICT

De Jeugd- & Gezinsbeschermers bevond zich in een turbulente periode. Eind 2014 stond de transitie van de verantwoordelijkheid van jeugdzorg naar gemeenten en de invoering van een nieuw registratiesysteem op de agenda. Tijdens deze transitie moet de ICT-ondersteuning geborgd zijn. Richard Sitters ging als interim-hoofd ICT aan de slag met de ICT-strategie.

Lees meer

Relevante kennis

E-Health: Hoe dan?
19-01-2018

E-Health: Hoe dan?

Lees meer
De toekomst van de zorg
06-01-2018

De toekomst van de zorg

Lees meer
M&I/Partners gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website, geeft u akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Sluit deze melding