Professionalisering ICT

Professionalisering ICT


Veel care-organisaties zien de toegevoegde waarde en noodzaak van informatie en ICT voor het primaire proces. 'Maar hoe staat wij er dan voor?' en 'Hoe richten we dan onze ICT-organisatie en middelen in?'

ICT-governance

Deze vraagstukken raken niet alleen de dagelijkse operatie, maar vragen ook een andere strategische inrichting waarbij ICT gebruikt wordt om het primaire proces en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Om dat te realiseren is een andere ICT-governance nodig. Een waarbij de zorg veel mee betrokken is bij ICT en waarbij de eindverantwoordelijke voor ICT veel meer aandacht heeft voor aansluiting met de zorg.

Professionaliseren van ICT

Het professionaliseren van ICT (CIO) gaat om de strategische benadering en samenwerking van de combinatie zorg & ICT. Informatievoorziening en ICT spelen een cruciale rol in een informatiesector zoals de zorg. Het resultaat? Bestuur en directie krijgen meer inzicht en invloed op ICT en de zorgprofessional gaat merken dat ICT wel degelijk helpt om het primaire proces en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. De juiste inzet van technologie en ICT zorgen dat bepaalde werkzaamheden niet meer door zorgprofessionals gedaan hoeven te worden en dus meer tijd hebben om aan cliënten te besteden. Om deze doelen te bereiken is de juiste informatie nodig. Deze informatie wordt herleid uit ingevoerde of gegenereerde data uit applicaties. Strategisch kijken naar deze onderwerpen is cruciaal voor succes met digitalisering.

Uiteindelijk is digitalisering geen doel op zich maar is het een verzameling van maatregelen die de bedrijfsvoering slimmer en efficiënter maakt. Informatie leidt tot inzicht in wat bijdraagt in de zorg en waar het nog slimmer kan. Value Based Healthcare is een mooi voorbeeld van een aanpak om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Onze visie is dat ICT een wezenlijk onderdeel is van de zorgstrategie. Een belangrijk vraagstuk daarbij is wat dat betekent voor welke expertise je op ICT-gebied zelf in huis wilt hebben. Want wat is nou de juiste keuze? Wat doet u zelf en wat besteed u uit? 

Met de juiste aanpak en hergebruik van kennis en ervaring professionaliseren wij uw ICT-organisatie. Hoe? Dat lichten wij graag toe tijdens een vrijblijvend gesprek!

Ontdek onze succesverhalen bij klantenOp welke wijze maakt u het verschil?We leven in een tijd van ingrijpende maatschappelijke, economische en technologische veranderingen.
Op welke wijze maakt de CIO het verschil bij de digitale toekomst van organisaties?

De antwoorden vindt u in het boek: CIO 3.0ofontdek meer

Relevante case

De Jeugd- & Gezinsbeschermers interim-hoofd ICT

De Jeugd- & Gezinsbeschermers interim-hoofd ICT

De Jeugd- & Gezinsbeschermers bevond zich in een turbulente periode. Eind 2014 stond de transitie van de verantwoordelijkheid van jeugdzorg naar gemeenten en de invoering van een nieuw registratiesysteem op de agenda. Tijdens deze transitie moet de ICT-ondersteuning geborgd zijn. Richard Sitters ging als interim-hoofd ICT aan de slag met de ICT-strategie.

Lees meer

Relevante kennis

Doorpakken op digitale innovatie
29-05-2020

Doorpakken op digitale innovatie

Lees meer
Coronacrisis: de uitdagingen voor het roosterproces
18-05-2020

Coronacrisis: de uitdagingen voor het roosterproces

Lees meer