Patiëntparticipatie

Patiëntparticipatie


De participerende patiënt is niet meer weg te denken in het veranderende zorglandschap. Goed geïnformeerde patiënten/cliënten kunnen betere keuzes maken en kunnen het zorgproces sneller doorlopen. Maar hoe zorg je ervoor dat de patiënt ook echt als partner wordt beschouwd?

Het VIPP-programma levert hier een bijdrage aan. VIPP staat voor 'Versnelling Informatie-uitwisseling Patiënt & Professional Programma' en stelt zorginstellingen in staat versneld informatie-uitwisseling te organiseren voor de patiënt, tussen zorgverleners onderling en tussen patiënt en zorgverlener. 

M&I/Partners is sinds de start van VIPP actief betrokken bij meerdere ziekenhuizen en bij het definiëren van het programma vanuit de NVZ. Naast onze kennis en ervaring op het gebied van EPD-vraagstukken, patiëntportalen en de praktijk in ziekenhuizen, kennen wij ook de veranderkundige, organisatorische en ICT-aspecten. Ontdek onze succesverhalen bij klanten

Roadmap

Wij ondersteunen u met onze VIPP-Roadmap die strategisch richting geeft aan patiëntparticipatie.

Workshop modulekeuze (dagdeel)
De wereld van VIPP is complex. De keuze voor een VIPP-module lijkt een makkelijke eerste stap om het programma te concretiseren. Maar is dat ook echt zo? Wat betekent het voor uw ziekenhuis om ja te zeggen tegen een VIPP-module?

Kick-off (6 uur)
De NVZ heeft uw inschrijving goedgekeurd, maar hoe gaat u nu van start? Op welk moment betrekt u de juiste mensen en hoe zorgt u ervoor dat VIPP leeft bij alle betrokkenen? Samen met u maken we concrete afspraken en beleggen we verantwoordelijkheden, zodat we allemaal dezelfde uitgangspunten hanteren.

Fit-Gap analyse
M&I/Partners heeft een gestandaardiseerde Fit-Gap analyse ontwikkeld die duidelijk maakt hoe u moet voldoen aan de VIPP-vereisten. In deze analyse worden alle procesmatige, technische en veranderkundige aspecten beoordeeld.

Implementatie

Als projectleider, adviseur en implementatiemanager ondersteunen wij de EPD-teams bij de uitvoering en implementatie. M&I/Partners heeft een gestandaardiseerd plan van aanpak ontwikkeld dat de volledige VIPP-subsidie ondersteunt. Deze aanpak is modulair ingericht zodat we ook op deelgebieden kunnen focussen. Daarnaast beschikken we over kennis van medicatie, patiëntenportaal en de Basisgevensset Zorg, zowel op het niveau van het programmamanagement als dat van de projectleider.

Samen met u maken wij van VIPP een succes en realiseren we meer regie voor de patiënt in het eigen zorgproces. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Maak kennis met

Na de EPD-implementatie gaan we verderHet juist benutten en optimaliseren van het EPD verbetert de kwaliteit en veiligheid van de zorg!

Haal meer uit uw EPDofBekijk onze publicaties

Relevante case

Gelre Ziekenhuizen live met BeterDichtbij

Gelre Ziekenhuizen live met BeterDichtbij

Het ziekenhuis in je hand. Met de app van BeterDichtbij kunnen patiënten van Gelre Ziekenhuizen beveiligd communiceren via de mobiele telefoon of computer met het ziekenhuis. Ingeborg Kan werd gevraagd de uitrol te begeleiden.

Lees meer

Relevante kennis

Meer rendement uit grote ICT-investeringen
19-02-2018

Meer rendement uit grote ICT-investeringen

Lees meer
'Patiënten vragen erom. Nee, ze eisen het’
12-02-2018

'Patiënten vragen erom. Nee, ze eisen het’

Lees meer
M&I/Partners gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website, geeft u akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Sluit deze melding