Amber Wolf

Benieuwd naar de persoonlijke verhalen en ervaringen met het Traineeship Informatiemanagement? Lees hieronder meer!


Amber Wolf over het Traineeship Informatiemanagement, Informatiebeveiliging & Privacy

In september ben ik gestart met het Traineeship Informatiemanagement, Informatiebeveiliging & Privacy bij M&I/Partners. En dat was een juiste keuze! Bij M&I/Partners krijg ik echt de mogelijkheid mij zakelijk en persoonlijk te ontwikkelen en te ontdekken waar mijn interesses liggen. Er heerst een fijne werksfeer en alle collega’s zijn altijd bereid je te helpen. 

De combinatie van werken en leren spreekt mij enorm aan. Informatiebeveiliging & privacy was voor mij relatief nieuw. Binnen dit traineeship zijn verschillende trainingen en cursussen aangeboden waardoor ik in een korte tijd veel kennis opgedaan over het vakgebied, adviesvaardigheden en projectmanagement.

Naast de trainingen werk ik vier dagen per week aan een opdracht voor MBO Digitaal. Zo kan ik het geleerde direct toepassen in de praktijk. Dit is een prettige manier om enerzijds praktijkervaring op te doen en anderzijds mijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Het starten van de opdracht was natuurlijk nog wel even wennen en spannend. Met name het goed in kaart brengen van de verwachtingen, taken, verantwoordelijkheden en wat daarbij logische vervolgstappen zijn vond ik in het begin lastig. Je streeft er immers naar dat je de opgedane kennis op de juiste manier hebt kunnen verwerken binnen de opdracht en dat het waardevol is voor de opdrachtgever. 

Momenten die mij bijblijven zijn de activiteiten die M&I/Partners organiseert, zoals de ontwikkeldagen en de terugkomdagen waarbij je met de andere trainees de trainingen volgt. Het is dan fijn om ervaringen te delen omdat je allemaal in dezelfde fase van je loopbaan zit. En bovendien ontzettend gezellig! 

Ben je nog opzoek naar  een traineeship waar je voldoende ruimte krijgt om jezelf inhoudelijk, zakelijk en vooral persoonlijk te ontwikkelen, dan raad ik het traineeship bij M&I/Partners zeker aan!Ken jij de wereld van informatiebeveiliging en privacy?

 

 Wil jij een bijdrage leveren aan de informatiebeveiliging en privacy in de overheid en zorg.

Naar de vacature: adviseur informatiebeveiliging en privacy

Kennis is er om te delen!