Lâle Ünal

Benieuwd naar de persoonlijke verhalen en ervaringen met het Traineeship Informatiemanagement? Lees hieronder meer!


Lâle Ünal over het Traineeship Informatiemanagement, informatiebeveiliging & privacy

Op 1 september 2022 begon ik het Traineeship Informatiemanagement, Informatiebeveiliging & Privacy bij M&I/Partners. De eerste fase van mijn traineeship was leerzaam, leuk en hectisch. Ik was M&I/Partners aan het ontdekken en tegelijkertijd nog bezig met afstuderen. Gelukkig werd ik goed ondersteund vanuit M&I/Partners en de gemeente Hengelo, als eerste opdrachtgever. Wat tevens heeft geresulteerd in een succesvolle afronding van mijn studie.

De eerste twee weken van het traineeship heb ik de collega's bij M&I/Partners leren kennen en met opleidingen, cursussen kennis opgedaan over belangrijke onderwerpen op het gebied van informatiemanagement, informatiebeveiliging, privacy en het adviseurschap. 

Het aanpassen aan mijn nieuwe werkomgeving bij de gemeente Hengelo en de verantwoordelijkheden die bij het traineeship kwamen kijken waren nog wel even wennen. Tijdens mijn start bij de gemeente Hengelo moest ik mij aanpassen aan hun interne werkcultuur en als externe adviseur leren omgaan met verschillende soorten mensen en situaties. Dat was best even spannend als trainee. In deze periode hield ik nauw contact met mijn fieldmanager en on-the-job coach over de voortgang van de opdracht en alle obstakels die hierbij kwamen kijken. Het was fijn om te weten dat ik altijd kon terugvallen op de hulp van mijn collega's bij M&I/Partners. Het werken met een hecht team van professionals die daadwerkelijk altijd bereid zijn om hun kennis en ervaring te delen, is onder andere een van de dingen waarin M&I/Partners zich in onderscheidt als werkgever. 

Wat beter ging dan verwacht was het opdoen van kennis en het toepassen van deze kennis in de praktijk. Ik had als startende adviseur zeker een gezonde spanning om aan de slag te gaan bij de gemeente Hengelo. Maar al snel vond ik mijn weg binnen de organisatie en merkte ik tijdens diverse gesprekken dat ik over best veel kennis beschikte op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Het was voor mij een positieve verrassing hoe snel ik nieuwe kennis opdeed en hoeveel ik in korte tijd binnen de organisatie kon bijdragen. 

Het volgen van het Traineeship Informatiemanagement, Informatiebeveiliging & Privacy bij M&I/Partners is voor mij persoonlijk een goede keuze. Naast een prettige en kennisrijke werkomgeving krijg ik alle ruimte om mij als adviseur en persoon te ontwikkelen. Dit is voor mij van groot belang omdat ik wil blijven groeien als adviseur en ik mijn eigen weg vind in het professionele werkveld. Dit is ook zeker een van de reden waarom ik anderen het traineeship aanraad. Het is oprecht een geweldige kans om je kennis en vaardigheden op het gebied van informatiebeveiliging en privacy op een snelle manier te vergroten. Het geeft je de kans om te werken met een gezellig en hecht team van professionals en te werken aan actuele vraagstukken en uitdagingen in de overheid en zorg. Het traineeship biedt de kans om je carrière verder te ontwikkelen in een sector waar veel vraag is naar IB&P-professionals.

Ben je geïnteresseerd in een dynamische werkomgeving met veel kennis en kunde en vind je technologievraagstukken en het beschermen van de privacy van mensen interessant. Dan is een traineeship bij M&I/Partners een goede keuze.Ben jij op zoek naar de baan die jouw carrière verder helpt? Of toe aan een volgende stap?

 

Als partner werken wij samen aan de realisatie van de maatschappelijke opdracht van onze klanten in de overheid en zorg, door ons advies over een weloverwogen inzet en eventuele implementatie van impactvolle digitalisering en ICT. Wil jij hier een bijdrage aan leveren?

Ontdek onze vacatures

Kennis is er om te delen!