Traineeship Informatiemanagement

IB&P-Traineeship voor het opleiden van informatiemanagement, informatiebeveiliging & privacy professionals in de overheid en zorg


Wil jij werken als startende informatiemanagement, informatiebeveiliging & privacy professional in de overheid en zorg? M&I/Partners biedt een uitdagend en intensief traineeship aan op het snijvlak van management en ICT in de overheid en zorg. Een traject van 18 maanden, waarbij je het werken op opdrachten combineert met persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding. Het Traineeship Informatiemanagement biedt jou alle kansen om je te verdiepen in de wereld van informatiemanagement, ICT, informatiebeveiliging en privacy.

Jouw ontwikkelpad

Opleiding
De eerste twee weken bestaat uit een opleiding met belangrijke inhoud over informatiemanagement, informatiebeveiliging en privacy.

Klantopdrachten
In het traineeship werk je vier dagen per week op klantopdrachten, samen met en onder begeleiding van collega’s bij M&I/Partners. 

Trainingsprogramma
Het trainingsprogramma bestaat uit vier leerlijnen.

 1. Informatiemanagement
 2. Informatiebeveiliging en privacy
 3. Adviesvaardigheden
 4. Persoonlijke effectiviteit

Ontwikkelactiviteiten
De vrijdag staat in het teken van inhoudelijke ontwikkelactiviteiten, vaardigheden (gespreksvoering, adviesvaardigheden, schrijfvaardigheid) en zelfstudie.

Jouw rol?

Jij helpt organisaties in de overheid en zorg hun informatiemanagement, informatiebeveiliging en privacybescherming op orde te brengen. Jij gaat als adviseur aan de slag met diverse projecten binnen de overheid en zorg. Jij richt je hierbij, samen met collega’s, op informatiemanagement, informatiebeveiliging en privacy. Vanuit dit perspectief denk en werk je inhoudelijk mee met ICT-projecten, beleid- en organisatieontwikkeling. Bij welke organisatie je ook terechtkomt: overal werk je mee aan het verbeteren en veilig inrichten van de werkprocessen in de overheid en zorg.

Projectvoorbeelden

In de rol van informatiemanagement adviseur, security officer, privacy officer of ICT-adviseur, ga jij aan de slag met:

 • procesverbetering van informatiemanagement, informatiebeveiliging en privacy in de werkprocessen;
 • implementatietrajecten van de BIO (overheid) en NEN7510 (zorg);
 • het uitvoeren van risicoanalyses en de opvolging daarvan;
 • het inrichten en uitvoeren van processen rondom de verwerking van persoonsgegevens (DPIA’s, opstellen en beheren van het verwerkingsregister, bewaken van de aanwezigheid en kwaliteit van verwerkersovereenkomsten, inrichten en uitvoeren van processen rondom datalekken);
 • het organiseren en begeleiden van bewustwordingstrajecten. 

Wat krijg jij?

 • Startsalaris van € 2.500,- en een bonusregeling.
 • 27 vakantiedagen en een flexibele werkweek.
 • Leaseauto, laptop en telefoon.
 • Opleidingsprogramma, met ruimte voor jouw individuele focus en intervisie.
 • Een fieldmanager, coach en 100 collega’s die graag kennis delen.
 • Een prettig kantoor in de bosrijke omgeving van Zeist.
 • Balans tussen werken bij de klant, op kantoor en thuis.

Aan het einde van het traineeship, evalueren we met jou. Als jij en wij enthousiast zijn, dan promoveer je naar junior adviseur en krijg je een vast contract voor onbepaalde tijd.

Ben jij?

Spreekt bovenstaande jou aan? Ben jij afgestudeerd aan het HBO of WO, een starter (maximaal drie jaar werkervaring), iemand die wil bouwen aan maatschappelijke oplossingen die mensen écht vooruithelpen én beschikbaar per 1 september 2022? Meld je dan aan voor het traineeship.

Meld je dan direct aan voor het traineeshipHeeft u de privacyrisico’s van uw gegevensverwerkingen in beeld? Weet u wanneer en op welke verwerkingen u de verplichte risico- en informatie-analyse moet uitvoeren?

Wij hebben verschillende privacy producten ontwikkeld om te zorgen dat u de juiste stappen zet om uw privacy op orde te krijgen en te houden.

Naar de privacy producten