CIO-Platformbijeenkomst: Data en Artificial Intelligence

CIO-Platformbijeenkomst: Data en Artificial Intelligence


21 maart 2018 - 15:00 - 21 maart 2018 - 19:30 | Zeist

M&I/Partners organiseert op woensdag 21 maart 2018 de CIO-Platformbijeenkomst. Ditmaal in het teken van uitkomsttransparantie, Samen Beslissen en data- en artificial intelligence toepassingen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

We gaan van een tijdperk van digitale informatie naar digitale intelligentie. Intelligentie op basis van data en interpretatie daarvan. De enorme hoeveelheid beschikbare zorgdata van behandelingen en uitkomsten gaat artsen en patiënten ondersteunen om betere beslissingen te nemen. In de zorg moet de slag gemaakt worden om met behulp van uitkomsttransparatie, Samen Beslissen en data driven medicine de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Toch ligt er nog een groot onontgonnen terrein voor uitkomsttransparantie en personalized medicine met inzet van data en artificial intelligence. Hoe maken we deze manier van werken tot een succes? Hoe speelt u als CIO een rol in de nabije toekomst en verbetert u de kwaliteit van de zorg? Ontdek samen met ons de mogelijkheden en kansen!


Programma
15.00 - 15.30 uur  Inloop & ontvangst
15.30 - 15.40 uur  Opening door Antoon van Luxemburg, M&I/Partners
15:40 - 15.55 uur  Betere zorg door de inzet van Data en AI
15.55 - 16.30 uur  Verbeterde zorg door uitkomsttransparantie en Samen Beslissen
16.30 - 17.05 uur  Data driven medicine voor betere behandeling oncologiepatienten
17.05 - 17.25 uur  Demonstratie Brain Computer Interface van MindAffect
17.30 - 19.00 uur  Afsluiting met borrel & buffet


Betere zorg door de inzet van Data en AI
Robert Veen en Sjoerd Heijnders, M&I/Partners
Robert en Sjoerd nemen u mee in de kansen en mogelijkheden van data, AI, uitkomsttransparantie en personalized medicine. De enorme hoeveelheid beschikbare zorgdata kan met AI artsen ondersteunen om betere beslissingen te nemen voor de individuele patiënt.
 
Verbeterde zorg door uitkomsttransparantie en Samen Beslissen
Karel van den Broek MBA, Chief Information Officer van Zorginstituut Nederland
In februari 2017 kreeg Zorginstituut Nederland de opdracht van de minister om de zorg voor patiënten verder te verbeteren door verbeterde uitkomsttransparantie. Deze maatregelen betekenen voor zorginstellingen in de cure en care het nodige in de zorgprocessen en informatievoorziening. In zijn verhaal zoekt Van Den Broek de interactie met aanwezigen. Wat is wederzijds nodig om uitkomsttransparantie voor patiënten een succes te maken?
 
Data driven medicine voor betere behandeling oncologiepatienten
Prof. dr.ir. André Dekker, Maastricht University en MAASTRO Clinic
Hoogleraar Clinical Data Science André Dekker verbetert zowel wetenschappelijk als in de praktijk de zorg door de inzet van data. In zijn visie kunnen ziekenhuizen de krachten bundelen door data te delen en te verzamelen. De door Dekker ontwikkelde Machine Learning technieken zorgen voor meer uitkomst voorspellingen na behandelingen met radiotherapie. Dekker legt in zijn verhaal uit hoe door het toepassen van ‘data driven medicine’ patiënten sneller kunnen profiteren van betere behandelingen.

Demonstratie AI-toepassing: Brain Computer Interface
Ivo de la Rive Box, CEO MindAffect
Stel je voor dat je kunt zien, ruiken en horen. Je kunt rationeel denken, fantaseren en dromen. Je bent echter je vermogen tot communiceren kwijt en kunt je ideeën verder nergens kwijt: je bent opgesloten in je eigen lichaam, of “locked-in”. De start-up MindAffect ontwikkelde een Brain Computer Interface die mensen met dit syndroom weer in staat stelt te communiceren. Ondernemer Ivo de la Rive Box geeft een demonstratie van de technologie en een eerste inkijk in de mogelijke AI-toepassingen.


Aanmelden
Meld u alvast aan voor de volgende CIO-platformbijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u van ons een definitieve bevestiging.

Wij ontvangen u graag bij ons in Zeist: Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist.

Terugblik

Aanmelden


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.M&I/Partners gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website, geeft u akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Sluit deze melding