Technologie

Advies waar je wat mee kunt vraagt om technologiekennis en begrip.


Informatietechnologie en informatievoorziening zijn steeds meer een bepalende factor voor de organisatiestrategie en organisatierichting. M&I/Partners heeft jarenlange ervaring met advisering over het ICT-beleid, advisering over de inrichting van de ICT-beheerorganisatie en bij het begeleiden van ICT-gerelateerde vernieuwingen en technologieën.

Advies waar je wat mee kunt vraagt om technologiekennis en begrip. Technologie heeft een steeds grotere impact gekregen. Enerzijds doordat de uitvoerbaarheid van (bestuurlijke) beslissingen voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van de technologische mogelijkheden. Anderzijds omdat informatietechnologie nieuwe mogelijkheden creëert waardoor businessmodellen veranderen en nieuwe diensten mogelijk zijn. 

Nieuwe technologieën

De slag naar de juiste digitale propositie en digitale klantervaring vereist dat een organisatie snel en flexibel opereert. Een organisatie creëert nieuwe kansen met een propositie van modulaire diensten waardoor zij, mogelijk in co-creatie met leveranciers, snel kan inspelen op klantenbehoeften. Inzet van moderne digitale technologieën is de manier die dit mogelijk maakt. De toenemende wederzijdse relatie tussen organisatiestrategie en informatievoorziening vereist gedegen inzicht en kennis die (informatie)technologie biedt. M&I/Partners heeft deze kennis in huis, en onderzoekt constant wat de impact en toegevoegde waarde is van de inzet van nieuwe technologieën.

Voorbeeld - Impact van bestuurlijke beslissingen
Een belangrijk speerpunt bij de nieuwbouw van een ziekenhuis was het invoeren van éénpersoonskamers op de IC. Voor het zorgpersoneel was dit een uitdaging omdat met beperkt personeel de medische alarmen niet meer direct hoorbaar zijn. De oplossing werd gezocht in medische alarmering op afstand, bestaande uit meerdere gekoppelde deeloplossingen van verschillende leveranciers. Verschillende technische componenten van meerdere leveranciers moesten in één keten, over diverse delen van de ICT-infrastructuur, integraal samenwerken. Integrale samenwerking tussen medische techniek, ICT en de leverancier (traditioneel uit de facilitaire hoek) is vereist voor een naadloze werking.

Voorbeeld - Kansen door nieuwe technologie
Organisaties hebben het beheer van hun website (content en techniek) soms ondergebracht bij commerciële dienstverleners. Een van onze klanten heeft de mogelijkheid gecreëerd om zelf content toe te voegen aan de website, zonder tussenkomst van de commerciële dienstverlener. Zo behoudt zij contact met haar doelgroep en krijgt inzicht in het klantgedrag, zonder afhankelijk te worden van  de dienstverlener. De organisatie is nu zelf een platformaanbieder en voorbereid op de toekomst.
Organisaties hebben het beheer van hun website (content en techniek) soms ondergebracht bij commerciële dienstverleners. Een van onze klanten heeft de mogelijkheid gecreëerd om zelf content toe te voegen aan de website, zonder tussenkomst van de commerciële dienstverlener. Zo behoudt zij contact met haar doelgroep en krijgt zij inzicht in het klantgedrag, zonder afhankelijk te worden van  de dienstverlener. De organisatie is nu zelf een platformaanbieder en voorbereid op de toekomst.

Hoe kunnen wij u helpen?

M&I/Partners heeft jarenlange ervaring met advisering over het ICT-beleid, advisering over de inrichting van de ICT-beheerorganisatie en bij het begeleiden van ICT-gerelateerde vernieuwingen. Gesprekspartner daarbij zijn de CIO of het hoofd I&A voor visie- en beleidsvorming. En daarnaast ook de I&A-organisatie tijdens de uitvoering.  Door vanaf het eerste moment rekening te houden met de technologische aspecten profiteren organisaties van nieuwe mogelijkheden, en voorkomen we problemen achteraf.

M&I/Partners houdt zich bezig met nieuwe en geadopteerde technologieën. Wij adviseren, begeleiden en ondersteunen onze opdrachtgevers onder meer met onderstaande vraagstukken.

 • Artificial Intelligence
  Responsible AI, AI lifecycle management en Robotica en Domotica
 • Digitalisering gerelateerde technologieën
  Augmented Reality en Virtual Reality, eHealth, Integratie tussen ICT en medische techniek,
  Medische alarmering en BI/Data-analytics.
 • Algoritmische vertrouwensmodellen
  Tokenized assets, Blockchain, Bring your own ID, Differential privacy en SASE.
 • ICT-infrastructuur
  Informatiestandaarden, outsourcing, migratietrajecten, Mobiele technologie, 5Gc, public cloud (Azure, AWS), server- en desktopvirtualisatie, uwerkplekdiensten, XaaS en Internet of Things

Meer weten?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met onze experts.Wil jij bijdragen aan een betere zorg en overheid?

 

Ontdek jouw mogelijkheden bij M&I/Partners. Samen maken we het verschil en bouwen we aan maatschappelijke oplossingen die mensen écht vooruithelpen.

Ontdek jouw carrièremogelijkheden

Relevante cases

Kennis is er om te delen!

Onduidelijkheid over ‘de cloud’ leidt tot mistige discussies. Ik hoor vaak: “we moeten als organisatie naar de cloud!” Op dat moment gaat bij mij het cloudalarm af. Twee vragen helpen u helderheid in de mistige discussie te krijgen als het cloudalarm is afgegaan.

Lees verder