Ziekenhuizen hebben vaak een divers landschap aan applicaties die de bedrijfsvoeringsprocessen ondersteunen. Vaak zijn deze applicaties aan elkaar gekoppeld, maar laat de integratie te wensen over. 

Geïntegreerd ERP-systeem

Ziekenhuizen kiezen steeds vaker voor een geïntegreerd ERP-systeem ter ondersteuning van hun bedrijfsvoering. Het resultaat is een verbeterde efficiëntie dankzij de integratie en optimalisatie van bedrijfsprocessen, en inzicht in relevante managementinformatie.

Hoe kunnen wij u helpen?

Een duurder wordende zorg vereist dat zorginstellingen zoveel mogelijk doen met zo min mogelijk resources. ERP heeft tot doel de productiviteit van organisaties te maximaliseren, de kosten te beheersen en ervoor te zorgen dat organisaties optimaal voldoen aan de klantwensen. Wij zijn er met onze ervaring in de zorg van overtuigd dat een best practice aanpak voor de implementatie van ERP-systemen het beste werkt. Hierbij combineren wij onze kennis van zorgprocessen, bedrijfsvoering en ICT. Wij vervullen hierin diverse rollen.

  • Projectmanager namens de zorgorganisatie tijdens selectie én implementatie, zodat uw eigen mensen zich op de inhoud kunnen richten.
  • Onafhankelijk inhoudelijk adviseur als brug tussen uw organisatie en de leverancier.
  • Adviseur over mogelijke kansen, visievorming, businesscases, programma-aanpak en de combinatie van proces en ICT.

Meer weten?

Meer weten over de manier waarop ERP de bedrijfsvoering binnen uw ziekenhuis kan optimaliseren? Neem contact met ons op. 

Ontdek onze succesverhalen bij klantenRelevante case

Onze kennis en inzichten

Binnen de Care zien we voor bedrijfsvoering vooral een best-of-breed landschap. Dit blijkt uit het onderzoek naar het gebruik van bedrijfsvoeringsapplicaties in de Care door M&I/Partners. Lees de uitkomsten en belangrijkste ontwikkelingen van het onderzoek.

Lees verder

Het gebruik van een ERP-oplossing is de nieuwe standaard binnen de Nederlandse ziekenhuizen. Meer dan 80% van alle ziekenhuizen gebruikt een ERP-oplossing. Dit blijkt uit het onderzoek naar het gebruik van bedrijfsvoeringsapplicaties in ziekenhuizen door M&I/Partners. Lees de uitkomsten en belangrijkste ontwikkelingen van het ERP-onderzoek.

Lees verder