Zorgtechnologie

Verbetert het contact tussen medewerker, cliënt en patiënt en levert een grote bijdrage aan de juiste zorg op de juiste plek, zelfregie en een veilige, betaalbare zorg.


ICT is niet meer weg te denken uit het primaire zorgproces. Technologie is steeds vaker een drijvende kracht voor zorginnovatie. Zo helpen slimme signalen zorgverleners om veilige zorg te verlenen. Meten en monitoren cliënten en patiënten steeds vaker zelf hoe het gaat met hun gezondheid en leefstijl en hebben ze digitaal contact met hun zorgverlener. En bieden zorgrobots de fysiotherapeut ruimte om cliënten individueel te begeleiden. 

Bij het inrichten van technologie in de zorg komt veel meer kijken dan de aanschaf en installatie van apparatuur. Het vraagt om nieuwe werkprocessen en soms ook nieuwe afspraken met netwerkpartners. Maar eenmaal goed geregeld kan technologie het contact tussen medewerker, cliënt en patiënt verbeteren en een grote bijdrage leveren aan de juiste zorg op de juiste plek, zelfregie en veilige, betaalbare zorg.

Hoe kunnen wij u helpen?

M&I/Partners helpt u op weg waarbij de zorg en het primair proces ICT omarmt, zodat nieuwe toepassingen de zorg en het contact tussen medewerker en cliënt/patiënt verder verbeteren. Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring met het succesvol toepassen van nieuwe technologieën en innovaties. Wij combineren hierbij onze kennis van de zorgprocessen met die van ICT, technologie en veranderkunde. Onze doelstelling is dat de zorg ICT omarmt, zodat nieuwe technologische toepassingen de zorg én het contact tussen medewerker, cliënt en patiënt verbeteren. Daarbij helpen we u graag op weg. Wij adviseren, begeleiden en helpen onze opdrachtgevers bij het:  

  • ontwikkelen van een visie op zorginnovatie en zorgtechnologie;
  • organiseren van inspiratiesessies rondom het thema zorginnovatie en zorgtechnologie;
  • adviseren over een passende zorginnovatiestrategie voor uw cliënten/patiënten;
  • selecteren en implementeren van innovaties en technologieën in de zorg en daarbij inrichten van passende processen en ICT;
  • project- en programmamanagement;
  • opzetten van een werkende informatievoorziening en informatiehuishouding om de kwaliteit van de zorg te verbeteren ten behoeve van zorgtechnologie. 

Meer weten?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met onze experts.
Wil jij zorginnovaties bij ziekenhuizen realiseren?

 

Strategieën zet jij om naar digitale innovaties die het zorgstelsel verbeteren. En jij werkt graag op het snijvlak van processen en ICT met zorgprofessionals en patiënten om zo de zorg verder te brengen.

Naar de vacature

Relevante cases

Mobiele patiëntgastvrijheid bij het AVL

Het Antoni van Leeuwenhoek wil nog beter aansluiten bij de wensen en mogelijkheden voor patiënten. M&I/Partners heeft samen met het AVL een marktverkenning begeleid waarin een gezamenlijke visie is ontwikkeld voor de vervanging van de bedside terminals.

Lees verder
E-health implementeren bij Altrecht in crisistijd

Sinds 2008 past Altrecht e-health toe als onderdeel van de behandeling. Altrecht schakelde hulp in van M&I/Partners e-health binnen de organisatie verder te laten groeien. In februari is M&I/Partners gestart om het gebruik van e-health te laten groeien waarbij de focus lag op het behalen van de VIPP-GGZ C1 doelstellingen.

Lees verder