Kennisbank

Kennisbank


Filteren

 

Alle artikelen, blogs en publicaties van M&I/Partners handig op één plek.

 

ECD-inventarisatie 2021 M&I/Partners
14 september 2021

ECD-inventarisatie 2021

Ook dit jaar heeft M&I/Partners een inventarisatie uitgevoerd naar het gebruik van ECD’s in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Wie zijn de stijgers? Welke verschuivingen zien we? En hoe gaat deze markt zich verder ontwikkelen?

Lees verder
Uw Data Intelligence-organisatie
10 september 2021

Uw Data Intelligence-organisatie

Zorgorganisaties stellen zich geregeld de vraag of de organisatie van de informatievoorziening nog passend is bij de behoeften vanuit de organisatie. Vanuit onze adviespraktijk zien we dat veel discussies hierover zich binnen organisaties herhalen én over organisaties heen vergelijkbaar zijn. Jeroen van Oostrum en Pien Nijpjes hebben hun kennis gebundeld in een whitepaper en beschrijven deze algemeen geldende principes en trends.

Lees verder
Risicovolle AI
30 juli 2021

Europese regels voor risicovolle AI

De toepassingen van Artificiële Intelligentie variëren van laag risico tot hoog risico. Eind april publiceerde de Europese commissie een voorstel voor een verordening voor risicovolle Artificiële Intelligentie. Wat houdt dit in en wat betekent dit in de praktijk?

Lees verder
Zorgplatformen matchmaker
27 juli 2021

Zorgplatformen: matchmaker voor de zorg

Het zorgplatform als matchmaker faciliteert een match tussen de zorgverlener (en zijn informatie) en de patiënt (en zijn informatie). Daarnaast kan een zorgplatform een match maken tussen zorgverleners (of zorgorganisaties) die zoeken naar hulpmiddelen om hun zorgproces digitaal te ondersteunen en applicaties die deze functionaliteiten bieden. Een zorgplatform faciliteert dan de verbindingen met deze applicaties en ontzorgt hiermee de zorgorganisatie.

Lees verder
Domotica shutterstock
12 juli 2021

De tien pijlers bij een domotica-implementatie

Het keuzetraject en de uiteindelijke aankoop van domotica-apparatuur maken slechts een klein deel uit van het hele domotica-proces. Eigenlijk begint het dan pas echt. De domotica-apparatuur moet geplaatst worden, medewerkers hebben training nodig, een beheersorganisatie moet worden ingericht en nog veel meer. Wat moet er allemaal gebeuren? Bart Groothuis en Karlijn Pielage gaan in op alle activiteiten die een rol spelen bij het implementeren van domotica bij een instelling voor langdurige zorg.

Lees verder
Gegevens uitwisselen keten regie
07 juli 2021

Gegevens uitwisselen in de keten: wie neemt de regie?

Als de publieke sector beter wil samenwerken, moet er meer aandacht komen voor data governance in de keten. Organisaties nemen steeds vaker beslissingen op basis van data afkomstig van andere organisaties, dan moeten ze erop kunnen vertrouwen dat die data actueel en accuraat zijn.

Lees verder
Ethische verantwoordelijkheid data
21 juni 2021

Gedeelde ethische verantwoordelijkheid is geen verantwoordelijkheid

Steeds meer overheden zien de toegevoegde waarde van datagedreven werken. Datagedreven werken brengt ook ethische vraagstukken met zich mee. Wie is er binnen de gemeente eigenlijk verantwoordelijk voor de ethische aspecten van de huidige datagedreven tijd?

Lees verder
Methodisch werken zorginnovatiesessie
18 juni 2021

Methodisch werken: wat zijn succesfactoren en welke rol speelt het ECD?

Methodisch werken: wat zijn succesfactoren en welke rol speelt het ECD? Fabienne Eurlings ging in gesprek met Sven Gutker de Geus van CareNext, Sanne van der Graaf van ASVZ en Maria van Schaik van M&I/Partners.

Lees verder
ICT in de zorg
17 juni 2021

ICT in de zorg, dat doen we even

ICT in de zorg, dat doen we even. Nee dus. Geloof in eigen kunnen is logisch. Complex wordt dat geloof in eigen kunnen pas als bestuurders denken dat zij niet in de valkuilen stappen waar anderen wel het slachtoffer van worden. De optimisme-bias noemen we dat.

Lees verder
AI-trust
16 juni 2021

AI-trust

In gesprek met Chris Peters (klinisch fysicus, Jeroen Bosch Ziekenhuis), Daniël Tijink (MT-lid zorg, strategie en ethiek bij ECP) en Jeroen van Oostrum (partner, M&I/Partners) over AI-trust uit de AI-Routekaart.

Lees verder