Kennisbank

Kennisbank


Filteren

 

Alle artikelen, blogs en publicaties van M&I/Partners handig op één plek.

 

Zorgplatformen matchmaker
27 juli 2021

Zorgplatformen: matchmaker voor de zorg

Het zorgplatform als matchmaker faciliteert een match tussen de zorgverlener (en zijn informatie) en de patiënt (en zijn informatie). Daarnaast kan een zorgplatform een match maken tussen zorgverleners (of zorgorganisaties) die zoeken naar hulpmiddelen om hun zorgproces digitaal te ondersteunen en applicaties die deze functionaliteiten bieden. Een zorgplatform faciliteert dan de verbindingen met deze applicaties en ontzorgt hiermee de zorgorganisatie.

Lees verder
Domotica shutterstock
12 juli 2021

De tien pijlers bij een domotica-implementatie

Het keuzetraject en de uiteindelijke aankoop van domotica-apparatuur maken slechts een klein deel uit van het hele domotica-proces. Eigenlijk begint het dan pas echt. De domotica-apparatuur moet geplaatst worden, medewerkers hebben training nodig, een beheersorganisatie moet worden ingericht en nog veel meer. Wat moet er allemaal gebeuren? Bart Groothuis en Karlijn Pielage gaan in op alle activiteiten die een rol spelen bij het implementeren van domotica bij een instelling voor langdurige zorg.

Lees verder
Gegevens uitwisselen keten regie
07 juli 2021

Gegevens uitwisselen in de keten: wie neemt de regie?

Als de publieke sector beter wil samenwerken, moet er meer aandacht komen voor data governance in de keten. Organisaties nemen steeds vaker beslissingen op basis van data afkomstig van andere organisaties, dan moeten ze erop kunnen vertrouwen dat die data actueel en accuraat zijn.

Lees verder
Ethische verantwoordelijkheid data
21 juni 2021

Gedeelde ethische verantwoordelijkheid is geen verantwoordelijkheid

Steeds meer overheden zien de toegevoegde waarde van datagedreven werken. Datagedreven werken brengt ook ethische vraagstukken met zich mee. Wie is er binnen de gemeente eigenlijk verantwoordelijk voor de ethische aspecten van de huidige datagedreven tijd?

Lees verder
Methodisch werken zorginnovatiesessie
18 juni 2021

Methodisch werken: wat zijn succesfactoren en welke rol speelt het ECD?

Methodisch werken: wat zijn succesfactoren en welke rol speelt het ECD? Fabienne Eurlings ging in gesprek met Sven Gutker de Geus van CareNext, Sanne van der Graaf van ASVZ en Maria van Schaik van M&I/Partners.

Lees verder
ICT in de zorg
17 juni 2021

ICT in de zorg, dat doen we even

ICT in de zorg, dat doen we even. Nee dus. Geloof in eigen kunnen is logisch. Complex wordt dat geloof in eigen kunnen pas als bestuurders denken dat zij niet in de valkuilen stappen waar anderen wel het slachtoffer van worden. De optimisme-bias noemen we dat.

Lees verder
AI-trust
16 juni 2021

AI-trust

In gesprek met Chris Peters (klinisch fysicus, Jeroen Bosch Ziekenhuis), Daniël Tijink (MT-lid zorg, strategie en ethiek bij ECP) en Jeroen van Oostrum (partner, M&I/Partners) over AI-trust uit de AI-Routekaart.

Lees verder
Succesvolle pakketimplementaties
14 juni 2021

Acht tips voor succesvolle pakketimplementaties

Pakketimplementaties blijven complex. Hoe kun je deze weerbarstige veranderprojecten bijsturen en beïnvloeden? Miriam de Best geeft acht tips voor succesvolle pakketimplementaties.

Lees verder
Aanpak begeleidingsethiek
11 juni 2021

Aan de slag met ethische vragen met aanpak Begeleidingsethiek

M&I/Partners begeleidt organisaties om nieuwe technologieën op een ethisch verantwoorde manier toe te passen op basis van de “Aanpak Begeleidingsethiek” van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.

Lees verder
Bedrijfsvoeringsapplicaties in de Care
31 mei 2021

Bedrijfsvoeringsapplicaties in de Care

Binnen de Care zien we voor bedrijfsvoering vooral een best-of-breed landschap. Dit blijkt uit het onderzoek naar het gebruik van bedrijfsvoeringsapplicaties in de Care door M&I/Partners. Lees de uitkomsten en belangrijkste ontwikkelingen van het onderzoek.

Lees verder