Kennis

Kennis


Filteren

In onze visie is kennis noodzakelijk om kwaliteit te leveren en u het beste advies en de beste ondersteuning te leveren. Zeker nu de markt zo snel verandert. Wij dragen onze kennis graag over, zodat u problemen beter het hoofd kunt bieden en het werk succesvoller kunt uitvoeren.

best practice lean erp
15 oktober 2018

ERP-implementatie in de zorg: hoe best practice en lean elkaar versterken

De zorgsector kiest bij de selectie van een nieuw ERP-systeem vaak voor de best practice implementatie. Ook de Lean filosofie krijgt steeds meer voet aan de grond binnen de zorg. Lean is perfect in staat de klant (de patiënt of cliënt) echt centraal te stellen en zo de kwaliteit en waarde van zorg te verbeteren en efficiënter te werken. Ontdek de Lean methodieken die de uitrol van een best practice ERP-systeem versterken. 

Lees meer
AVG podcast kans belemmering
15 oktober 2018

AVG - een kans of alleen een belemmering? (podcast #2)

In de tweede aflevering van onze serie podcasts over de AVG gaan Ralph en Tobias in op de vraag ‘Wat vinden jullie van de AVG?’. Slaan we met z’n alle door in privacy? Leidt de AVG tot meer bureaucratie en mogen we steeds minder?

Lees meer
ICT business case
11 oktober 2018

Praktische tips voor een succesvolle ICT-Businesscase

De ICT-businesscase: een nutteloze exercitie of niet? Hoe kunnen we de ICT-businesscase zo inzetten dat het daadwerkelijke inzicht geeft in de verwachte opbrengsten. Lees de praktische tips van Martijn Filak.

Lees meer
Jan Houben Zorg ICT
01 oktober 2018

Have a nice day in Tanzania

Uitgesproken Jan Houben #39
Wij zijn er soms goed in om technologische vernieuwingen door te voeren zonder de bijbehorende veranderingen in het zorgproces. Automatisering met alle kosten die daarmee gepaard gaan, maar dan zonder de efficiencyopbrengsten.

Lees meer
ICT manager financien
01 oktober 2018

ICT-manager… laat je financiën alsjeblieft niet over aan de boekhouders

Schoenmaker houdt je bij je leest. Het lijkt dan ook logisch dat de ICT-manager zich met ICT bezighoudt en dat hij de financiën van zijn afdeling overlaat aan de afdeling financiën. En ook al lijkt dat logisch, toch is dat helemaal geen goed idee! Bart Groothuis M&I/Partners legt uit waarom niet.

Lees meer
Rijksbegroting 2019
27 september 2018

De ICT van de overheid: Rijksbegroting 2019

Vijftien vermeldingen op de zoekterm ‘ICT’ in de Rijksoverheid Miljoenennota 2019. Van die vijftien ‘hits’ betreft het tien vermeldingen van ‘ICT’ als onderdeel van het woord (handels)conflict. Is ICT al zo nauw verbonden aan overheidsdienstverlening en uitvoering van beleid dat een specifieke vermelding niet meer nodig is? 

Lees meer
AVG podcast M&I/Partners
21 september 2018

AVG - na 25 mei (podcast)

In deze serie podcasts van M&I/Partners nemen Ralph Wagter en Tobias van Oerle u in 20 minuten mee in de wereld van informatiebeveiliging en de nieuwe privacywetgeving, de AVG/GDPR. Luister de eerste podcast: De AVG/GDPR na 25 mei. 

Lees meer
PGOvergelijker
18 september 2018

PGO-vergelijker: ontdek welke PGO bij uw organisatie past

Wij willen een bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de kwaliteit de zorg. Met deze gedachte hebben wij de PGO-vergelijker ontwikkeld. Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) biedt burgers, patiënten en cliënten online inzicht in de eigen gezondheidsgegevens en maakt participeren in het eigen zorgproces mogelijk. De PGO-vergelijker van M&I/Partners ondersteunt organisaties bij het zoeken naar PGO’s, die voor hun patiënten, cliënten of inwoners geschikt kunnen zijn.

Lees meer
Filosofie digitaal
11 september 2018

Filosofie in de digitale wereld

Digitalisering is onderdeel geworden van het dagelijks leven. Die vanzelfsprekendheid maakt het wel noodzakelijk om er kritisch over na te denken wat dat betekent. Tijd om met elkaar dit onderwerp verder te verkennen. De digitale iXpeditie was begonnen!

Lees meer
ICT Benchmark Gemeenten
10 september 2018

ICT-kosten gemeenten stijgen naar € 82 per inwoner

De gemiddelde ICT-kosten per inwoner stijgen naar 82 euro. Deze stijging is het gevolg van de toegenomen eisen aan informatiebeveiliging en privacy en de groei van het belang van ICT. Dit blijkt uit de ICT Benchmark Gemeenten 2018 van M&I/Partners uitgevoerd bij 39 gemeenten.

Lees meer