Filteren

Dat politici in de verkiezingsprogramma’s niet over ICT praten vind ik niet vreemd. Je wilt als politicus een maatschappelijk opgave realiseren en je hebt een beeld hoe dat er uit komt te zien. Laat het nou zo zijn dat elk onderwerp en elke opgave tegenwoordig wel een ICT-component heeft. Om goede beleidskeuzes te maken heb je in ieder geval voldoende kennis nodig van ICT.

Lees verder

Hoe digitaal volwassen zijn gemeenten in Nederland? In de jaarlijkse ICT Benchmark Gemeenten meten we sinds 2020 de digitale volwassenheid om de deelnemers inzicht te geven in hun digitale potentieel. Hieruit blijkt dat gemeenten nog maar aan het begin staan van hun digitale transformatie. Wij geven concrete handvatten hoe gemeenten impactvolle stappen kunnen zetten om hun digitale potentieel verder te benutten.

Lees verder

Welke beeldbeltoepassing past het beste bij jouw gemeente? De uitbraak van Covid-19 maakt dat we massaal onze werkwijze aan het aanpassen zijn. Beeldbellen is een van de oplossingen die hierbij kan ondersteunen. Krijg in enkele stappen antwoord op de vraag welke beeldbeltoepassing het meest geschikt is voor jouw gemeente op de korte of lange termijn.

Lees verder

Gemeenten geven in 2018 wederom meer uit aan ICT. De gemiddelde ICT-kosten per inwoner stijgen naar 84 euro. Verdere digitalisering maakt dat gemeenten inmiddels 2,8 procent van hun begroting uitgeven aan ICT. Ook groeit het ICT-personeel bij gemeenten. Dit blijkt uit de ICT Benchmark Gemeenten 2019 van M&I/Partners uitgevoerd bij 35 gemeenten.

Lees verder

Regionale samenwerking werkt maar roept ook vaak de nodige vragen op. Regionale samenwerking in het sociaal domein gaat niet vanzelf.  Vanuit M&I/Partners zien we verschillende vormen van regionale samenwerking waar diverse voordelen en nadelen bij te benoemen zijn. Wanneer is regionale samenwerking wel verstandig? Hoe draagt een samenwerking bij aan het realiseren van inhoudelijke en financiële doestellingen?

Lees verder