Filteren

PGO's, portalen, domotica, robotica, zorgplatformen. Allemaal vormen van E-Health, maar wat heeft u nodig om E-Health in uw organisatie tot een succes te maken? Op die vragen geven wij in de 'E-Healthreis' stapsgewijs korte en duidelijke antwoorden.

Lees verder

Het optimaal gebruiken van het EPD blijkt in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Pernette Gerla en Matthias Mieth gaan in gesprek met Jacco Weststrate (CIO) en Heike Noordzij (CMIO en internist-hematoloog, oncoloog), in het van Weel Bethesda ziekenhuis (Dirksland) over het optimaliseren van het EPD.

Lees verder

Een goed ingericht en gebruikt EPD is van groot belang voor het leveren van kwalitatief goede zorg. Om een steeds betere, veiligere en goedkopere zorg te verlenen is optimalisatie van het EPD en de processen noodzakelijk. Om het verbeterpotentieel bij EPD’s in kaart te brengen heeft M&I/Partners de EPD-Quickscan vragenlijst ontwikkeld.

Lees verder

Het optimaal benutten van het EPD wil in de meeste ziekenhuizen nog niet vlotten. Zorgprofessionals benoemen als knelpunten de onbetrouwbaarheid van data, het missen van informatie en de lange zoektochten door het systeem op zoek naar de juiste informatie. Soms voelt het als een ‘draak van een systeem’. Wij delen zes tips voor het optimaliseren van het EPD en het organiseren van veranderkracht.  

Lees verder

De opdracht is duidelijk. De zorg moet ook voor onze kinderen betaalbaar en toegankelijk blijven. Technologie kunnen we slimmer hiervoor inzetten. Voor de patiënt maar ook voor zorgprofessionals die in de zorg willen blijven werken. Om technologie succesvol aan betere en betaalbare zorg te laten bijdragen is een visie nodig.

Lees verder

Iedere organisatie heeft gegevens in huis die het beveiligen waard zijn! Mensen zijn voornamelijk de zwakke schakel in informatiebeveiliging. Informatiebeveiliging of niet. Niemand zit te wachten op regels en richtlijnen. M&I/Partners koos daarom met Zadkine voor omdenken. Door mensen uit te dagen zelf op zoek te gaan naar informatie, hechtten ze meer waarde aan wat ze vinden.

Lees verder

Personeel is een van de grootste kostenposten van een organisatie. Het is echter vaak ook je grootste kapitaal. Keer op keer blijkt dat je “alleen” sneller gaat, maar met een “samenwerking” veel verder komt. Om vanuit kracht te kunnen verbinden en realiseren en het kapitaal in een organisatie zo goed mogelijk te benutten heeft M&I/Partners een meta-model ontwikkeld.

Lees verder