Nieuws

Nieuws


Filteren

Nieuws

Blockchain succes kraamzorg
25-06-2018

Blockchain succes in de kraamzorg: administratie efficiënter en transparanter

Digitalisering met blockchaintechnologie draagt bij aan een transparanter en efficiënter proces voor het registreren van kraamzorguren. “Met de praktijkproef hebben we kunnen ervaren wat blockchain kan betekenen voor de informatie-uitwisseling in de zorg. De resultaten uit de praktijkproef laat zien dat het de moeite waard is samen verder aan de slag te gaan met blockchain in de zorg.” 

Lees meer
Paul de Kort
27-03-2018

Paul de Kort vertrekt als partner bij M&I/Partners

Vanaf 1 januari 2019 stapt Paul op als partner bij M&I/Partners. Bijna zeven jaar geleden trad Paul de Kort als partner toe bij M&I/Partners. Met succes heeft Paul samen met zijn team de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de overheid binnen M&I/Partners op zich genomen.

Lees meer
Dutch Hacking Health
21-03-2018

M&I/Partners is partner van Hacking Health Utrecht 2018!

In het weekend van 20-22 april vindt Dutch Hacking Health weer plaats. Ook dit jaar ondersteunt M&I/Partners dit event. M&I/Partners heeft haar naam verbonden aan “Meest Datagedreven Zorginnovatie”.  Met de ondersteuning van Hacking Health willen wij een actieve bijdrage leveren aan de uitdagingen waar de zorg voor staat. 

Lees meer
Leiderschap lokale bestuur
07-03-2018

Masterclass: leiderschap en digitalisering in het lokale bestuur

Digitalisering bepaalt in toenemende mate het functioneren van de overheid. Hoe geeft u als lokale bestuurder en ambtelijke top de digitale transformatie vorm in uw gemeente? En welk type leiderschap is hiervoor nodig? Bereid u optimaal voor op de toekomstige keuzes van uw fractie of gemeente met onze masterclass!

Lees meer
Mirjam Verheijen
17-01-2018

M&I/Partners versterkt partnerteam met Mirjam Verheijen

Sinds 1 januari versterkt Mirjam Verheijen het partnerteam van M&I/Partners. Mirjam is al vanaf 1999 vanuit verschillende rollen betrokken bij M&I/Partners.

Lees meer
20-12-2017

Geslaagde regionale informatiebijeenkomst berichtenverkeer Midden Holland

M&I/Partners ondersteunt de regio Hollands Midden en enkele gemeenten bij het verbeteren van het administratief proces. M&I/Partners organiseerde samen met de gemeenten de informatiebijeenkomst over het regionale administratieprotocol.

Lees meer
19-12-2017

Zorgrobotica biedt nog geen oplossing voor personeelstekorten

De belofte van zorgrobotica om een oplossing te bieden voor het personeelstekort in de zorg, wordt nog niet geheel waargemaakt. De redenen hiervoor zijn dat de techniek soms nog niet zo ver is dat de robot aan de verwachtingen voldoet, de kennis van zorgpersoneel over de mogelijkheden beperkt is en dat het door tijdgebrek moeilijk is om te investeren in het leren omgaan met zorgrobots.

Lees meer
Blockchain Mijn Zorg Log
15-11-2017

Mijn Zorg Log wint de Computable Award 2017

Zorginstituut Nederland wint een award voor beste ICT-project van het jaar in de zorg. 'De gebruiker bepaalt zelf wie er toegang krijgt tot zijn gegevens', licht collega Idius Felix, projectleider Mijn Zorg Log, toe. 'Zodoende krijgt hij meer regie over de eigen gegevens.'

Lees meer
Stijging van ICT-kosten voor gemeenten
01-11-2017

ICT-kosten gemeenten stijgen met 10%

De gemiddelde ICT-kosten per inwoner stijgen naar € 79,- als gevolg van de toegenomen eisen aan informatiebeveiliging & privacy én de groei van het belang van ICT in het sociaal en ruimtelijk domein.

Lees meer
Administratieve lasten zorg
31-10-2017

Administratieve capaciteit zorgaanbieders onnodig belast

De decentralisatie in het sociaal domein hebben een zware wissel getrokken op zowel de administratieve als verkoopcapaciteit van zorgverleners. Alleen door meer gezamenlijk op te trekken met gemeenten is terugdringen van de administratieve lasten mogelijk.

Lees meer