ECD

Wij geloven dat we met de inzet van technologie kwalitatief betere zorg kunnen leveren. Samen bouwen we aan een digitale wereld die mensen écht vooruithelpt: dat is ons doel.


Vrijwel alle zorgorganisaties in de care gebruiken een ECD. Toch is de tevredenheid niet overal even hoog. Het gevoel dat meer uit het ECD te halen valt blijft. In hoeverre is het ECD al geïntegreerd met andere toepassingen? Zijn de medewerkers inmiddels digitaal vaardig genoeg om het ECD goed te gebruiken en kun je in dialoog om nieuwe verbeteringen samen te bespreken? M&I/Partners heeft als onafhankelijke partij de kennis, de ervaring en het netwerk om u te adviseren en begeleiden bij deze ECD-vraagstukken. 

ECD is de basis

Het ECD is de informatiebasis in een zorginstelling. Wij geloven dat het ECD in de komende jaren de basis is waar domotica op aangesloten wordt én de basis voor succesvolle samenwerking in de regio. Dit gaat nog meer rendement opleveren voor medewerkers en cliënten. Dat vraag iets van de digitale vaardigheden van medewerkers, van een digitaal klimaat binnen de organisatie en een goede dialoog met de cliënten en hun vertegenwoordigers over welke meerwaarde het digitale dossier heeft.

Collega's geven een antwoord op de vraag 'What's beyond het ECD?'

Hoe kunnen wij u helpen?

M&I/Partners heeft als onafhankelijke partij de kennis, de ervaring en het netwerk om u te adviseren en begeleiden bij deze ECD-vraagstukken. Met ruim 90 ECD/EPD-opdrachten in de care kennen wij de markt, de leveranciers en de verschillende systemen.

  • ECD-scan
    Wij geloven dat er meer rendement uit het ECD te halen valt. Met de ECD-scan onderzoeken we welke verbeteringen mogelijk zijn en hoe de primaire processen en het ECD beter op elkaar aangesloten kunnen worden.
  • ECD-selectie
    Wij nemen u als onafhankelijk adviesbureau mee in de zoektocht naar een nieuw ECD. Wij doen jaarlijks onderzoek naar de ECD-markt en hebben ons verdiept in het onderscheidend vermogen tussen de verschillende oplossingen. Dit onderscheid leggen wij naast jullie wensen, visie en werkwijze. Zo maken we een match tussen de markt en jullie behoefte van vandaag en morgen.
  • ECD-implementatie
    Ook ondersteunen wij u bij de implementatie of herimplementatie van het ECD. Wij hebben veel aandacht voor het veranderproces om de verbetering duurzaam te maken voor medewerkers en cliënten. Wij gaan graag met jullie aan de slag om het ECD impactvol te laten zijn in het leven van cliënten en medewerkers.

In contact komen of meer weten?

Ontdek onze opdrachten in de care of lees onze jaarlijkse ECD-inventarisatie. We horen graag hoe we jullie kunnen helpen, waar jullie staan en welke stap jullie organisatie te nemen heeft.

ECD-leveranciersdebat
Wil jij bouwen aan een digitale wereld die zorgorganisaties, zorgmedewerkers en cliënten echt vooruithelpt?

 

Wij zoeken een adviseur in de care die opdrachtgevers in de zorg ondersteunt om hun ICT-processen verder te verbeteren en te optimaliseren.

Naar de vacature

Relevante cases

Altra met succes naar nieuw ECD

Altra, een organisatie voor onderwijs en jeugdhulp, wilde over naar de nieuwe webbased versie van hun Elektronisch Cliënten Dossier en schakelde de hulp in van M&I/Partners om deze implementatie te begeleiden. Ies van Rij heeft als programmamanager van de ECD-implementatie in acht maanden tijd met alle betrokkenen gerealiseerd.

Lees verder
Marente op veilige afstand over naar een nieuw ECD

Marente had het projectplan voor de implementatie van het nieuwe ECD klaarliggen toen de coronacrisis uitbrak. Marente besloot ondanks de crisis toch door te gaan met de implementatie van het ECD. M&I/Partners voert samen met Infozorg en Marente de implementatie online en veilig op afstand uit.

Lees verder

Kennis is er om te delen!

De EPD-markt in de GGZ is in 2023 redelijk stabiel gebleven. Nadat vorig jaar diverse GGZ-organisaties van EPD-leverancier zijn gewisseld, was 2023 wat dat betreft een rustig jaar. Avinty en Nedap zijn nog steeds de grootste partijen. Avinty heeft met één zorgorganisatie in de top 50 meer dan Nedap, de marktleiderspositie op Nedap herovert. Binnen deze top-50 wordt ook dit jaar voornamelijk gekozen voor een all-in-one oplossing. Dit blijkt uit het onderzoek van M&I/Partners naar het ZIS/EPD-landschap onder de 50 grootste GGZ-organisaties.

Lees verder