ECD

Wij geloven dat we met de inzet van technologie kwalitatief betere zorg kunnen leveren. Samen bouwen we aan een digitale wereld die mensen écht vooruit helpt: dat is ons doel.


Vrijwel alle zorgorganisaties in de care gebruiken een ECD. Toch is de tevredenheid niet overal even hoog. Het gevoel dat meer uit het ECD te halen valt blijft. In hoeverre is het ECD al geïntegreerd met andere toepassingen (beeldbellen of domotica)? Zijn de medewerkers inmiddels digitaal vaardig genoeg om het ECD goed te gebruiken en kun je in dialoog om nieuwe verbeteringen samen te bespreken? M&I/Partners heeft als onafhankelijke partij de kennis, de ervaring en het netwerk om u te adviseren en begeleiden bij deze ECD-vraagstukken. 

ECD is de basis

Het ECD is de informatiebasis in een zorginstelling. Wij geloven dat het ECD in de komende jaren de basis is waar domotica op aangesloten wordt én de basis voor succesvolle samenwerking in de regio. Dit gaat nog meer rendement opleveren voor medewerkers en cliënten. Dat vraag iets van de digitale vaardigheden van medewerkers, van een digitaal klimaat binnen de organisatie en een goede dialoog met de cliënten en hun vertegenwoordigers over welke meerwaarde het digitale dossier heeft.

Hoe kunnen wij u helpen?

M&I/Partners heeft als onafhankelijke partij de kennis, de ervaring en het netwerk om u te adviseren en begeleiden bij deze ECD-vraagstukken. Met ruim 80 ECD/EPD-opdrachten in de care kennen wij de markt, de leveranciers en de verschillende systemen.

  • ECD-scan
    Wij geloven dat er meer rendement uit het ECD te halen valt. Met de ECD-scan onderzoeken we welke verbeteringen mogelijk zijn en hoe de primaire processen en het ECD beter op elkaar aangesloten kunnen worden.
  • ECD-selectie
    Wij nemen u als onafhankelijk adviesbureau mee in de zoektocht naar een nieuw ECD. Wij doen jaarlijks onderzoek naar de ECD-markt en hebben ons verdiept in het onderscheidend vermogen tussen de verschillende oplossingen. Dit onderscheid leggen wij graag naast jullie wensen, visie en werkwijze. Zo maken we een match tussen de markt en jullie behoefte van vandaag en morgen.
  • ECD-implementatie
    Ook ondersteunen wij u bij de implementatie of herimplementatie. Wij hebben veel aandacht voor het veranderproces om de verbetering duurzaam te maken voor medewerkers en cliënten. Met elkaar in dialoog gaan, ook met cliënten om de echte meerwaarde voor cliënten en hun familie eruit te halen. Is meedoen in de rapportage al voldoende voor familie? En hoe kunnen we de E-Health-toepassingen zoals een stemmingsdagboek bijhouden of zelf je bloeddrukwaarden invoeren bijdragen aan het proces tussen cliënt en zorgverlener? Wij gaan graag met jullie aan de slag om het ECD impactvol te laten zijn in het leven van cliënten en medewerkers.

In contact komen of meer weten?

Ontdek onze opdrachten in de care of lees onze jaarlijkse ECD-inventarisatie. We horen graag hoe we jullie kunnen helpen, waar jullie staan en welke stap jullie organisatie te nemen heeft.ECD-inventarisatie gehandicaptenzorg en ouderenzorg

Wie zijn de stijgers? Welke verschuivingen zien we? En hoe gaat deze markt zich verder ontwikkelen?

Naar de ECD-inventarisatie 2021

Relevante case

Cordaan naar één integraal ECD

Cordaan wilde de multidisciplinaire samenwerking tussen en binnen zorgdomeinen beter organiseren. Cordaan vroeg M&I/Partners opnieuw naar het ECD-landschap te kijken. Mirjam Verheijen en Aukje Houben kregen in de rol van programmamanager de taak om de ECD-selectie & -implementatie samen met alle zorgdomeinen tot een succes te maken.

Lees verder