Topaz ECD-implementatie conform plan

Topaz heeft de keuze gemaakt om Pluriform van Adapcare te implementeren ter ondersteuning van de backoffice en het gehele zorg- en behandelproces voor de gehele cliëntengroep van Topaz. Zij heeft M&I/Partners gevraagd de ECD-projectorganisatie te leiden en daarbij ook de interactie tussen de projectteams en de stuurgroep te stroomlijnen.

Digitalisering zorg- en behandeldossier 

Topaz heeft al eerder de keuze gemaakt om het ECD Pluriform Zorg van Adapcare te implementeren ter ondersteuning van de backoffice en het gehele zorg- en behandelproces voor de gehele cliëntengroep van Topaz. De backoffice heeft de ECD-software eind november 2014 al in gebruik genomen. In 2015 is tijd besteed aan het stabiliseren van zowel de integratie van Pluriform in de backoffice en het verwerken van de impact van de stelselwijzigingen op de afdeling en in de applicatie. Eind 2015 is een start gemaakt met de digitalisering van het zorg- en behandeldossier binnen Topaz en heeft de locatie Overrhyn als eerste Pluriform in gebruik genomen in het primaire proces.

ECD-projectorganisatie

Miranda de Gouw heeft de ECD-projectorganisatie geleid en daarbij ook de interactie tussen de projectteams en de stuurgroep te gestroomlijnd. Zij zijn benaderd toen het project zich in de fase bevond dat de lessons learned verwerkt moesten worden. Dit moest verwerkt worden in een draaiboek voor de uitrol binnen de intramurale locaties van Topaz en er moest stabiliteit geboden worden aan de eerste locatie. Inmiddels zijn ook twee andere locaties voorzien van het ECD van Pluriform en is een planning gemaakt om voor de zomer de overige vijf locaties te voorzien van het ECD en is de eerstelijns behandeling in het ECD opgenomen. Naast de uitrol binnen de intramurale zorg wordt de invoering van Pluriform voorbereid voor verdere uitrol binnen de extramurale zorg, de geriatrische revalidatie, eerstelijns verblijf en de ontmoetingscentra van Topaz. De laatste onderdelen moeten uiterlijk per 1 januari 2018 in Pluriform zijn opgenomen.

Waargemaakt vertrouwen

Topaz heeft M&I/Partners gevraagd dit ECD-invoeringstraject aan te sturen. Joost Smit, raad van bestuur: 'We hebben voor M&I/Partners gekozen vanwege hun ruime ervaring met het implementeren en borgen van een ECD. Zij hebben dit vertrouwen zeker waargemaakt. Met hun inbreng hebben zij gezorgd voor overzicht en een heldere planning met begroting, plezier en doelgerichtheid binnen het projectteam en de locaties waar het ECD werd geïmplementeerd en uitvoering conform het projectplan.'

Topaz is een zorgorganisatie in de regio Leiden en Duin- en Bollenstreek met vijf woonzorgcentra, drie verpleeg- en behandelcentra en één revalidatiehotel.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of advies over uw ECD contact op met Miranda. Wij adviseren u graag welk ECD bij uw organisatie past, hoe u meer rendement kunt halen uit alle data die verzameld wordt en hoe we domotica en E-Health aan het ECD kunnen verbinden.

Meer kennis opdoen over ECD

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Altra met succes naar nieuw ECD

Altra, een organisatie voor onderwijs en jeugdhulp, wilde over naar de nieuwe webbased versie van hun Elektronisch Cliënten Dossier en schakelde de hulp in van M&I/Partners om deze implementatie te begeleiden. Ies van Rij heeft als programmamanager van de ECD-implementatie in acht maanden tijd met alle betrokkenen gerealiseerd.

Lees verder
Marente op veilige afstand over naar een nieuw ECD

Marente had het projectplan voor de implementatie van het nieuwe ECD klaarliggen toen de coronacrisis uitbrak. Marente besloot ondanks de crisis toch door te gaan met de implementatie van het ECD. M&I/Partners voert samen met Infozorg en Marente de implementatie online en veilig op afstand uit.

Lees verder

Verbeter de zorg én het contact tussen medewerker en cliënt met nieuwe toepassingen!

Haal meer uit uw ECD